دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-06
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 31451 |
|
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۵ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

چگونگی برگزاری مراسمات محرم درسایه کرونا تاخت و تازویروس منحوس کرونا تاثیربسزایی در حضور مشتاقان و عاشقان آقااباعبدالله حسین در مراسم های مذهبی ایام محرم داشت، اما عاشقان ولای حسینی بامدیریت حفظ سلامت عصر کرونا آئین های مذهبی و اعتقادی را هرچند با جمعیت کم برپا می دارند تا نسل های آینده نیز از برکات […]

چگونگی برگزاری مراسمات محرم درسایه کرونا

تاخت و تازویروس منحوس کرونا تاثیربسزایی در حضور مشتاقان و عاشقان آقااباعبدالله حسین در مراسم های مذهبی ایام محرم داشت، اما عاشقان ولای حسینی بامدیریت حفظ سلامت عصر کرونا آئین های مذهبی و اعتقادی را هرچند با جمعیت کم برپا می دارند تا نسل های آینده نیز از برکات ارزشی این اعتقادات بهره مند شوند و از فلسفه شعائر انسانی ظلم ستیزی “اگر دین نداری آزاده باش” الگو برداری نموده و اصالت حماسه تاریخی مذهبی شیعه را سینه به سینه به آیندگان خود منتقل کنند.

محمدرضاجمالی هفتمین نسل از بانیان برپایی مراسم پیرعلم روستای کلوده؛توابع شهرمحمودآباد در گفتگو باسیده آمل از چگونگی برپایی ۲ آئین بزرگ سنتی مذهبی علم شوران و جامع پوشان و تاثیر وجود ویروس کرونا بر این مراسم اینچنین می گوید: قدمت این علم، به ۳۰۰ سال می رسد که طبق شجره نامه اجدادی جمالی ها ابتدادر روستای ییلاقی حاجی دلا از توابع دلارستاق بخش لاریجان بنا به دلایلی به کلوده منتقل می شود.

 

وی در توضیحات بیشتر خود به دوری و سختی راه آن زمان اشاره کرد و ادامه داد: حدود ۷۰ سال پیش پدربزرگ های خاندان بخاطر سختی رفت و آمد راه جاده هراز آن دوره که امکان رسیدن به موقع برپایی مراسمات؛ نبود، بنابراین علم را از روستای ییلاقی حاجی دلا به روستای کلوده محل اسکان و زندگی خود منتقل کردند .

محمدرضا جمالی همچنین گفت: مراسم علم شوران از چهارم محرم با شست و شوی علم بوسیله خاکستر و گلاب شروع؛ سپس در ادامه هفتم محرم که منسوب به آقا ابوالفضل العباس هست با مراسم جامع پوشان این آئین تا عاشورای حسینی با جمعیتی بالغ بر ۱۲ هزارنفربه اوج خود می رسید و درب منزل نیز تا پایان روز چهل و هشتم محرم برای زیارت زائران همچنان باز بود .

 

بانی جوان از نسل جمالی ها با اشاره به اطعام دهی آن ایام اظهار داشت: در آن ایام قبل از شیوع کرونا برای ۷ الی ۸ هزارنفر زائر یعنی بالغ بر یک تن و نیم برنج و ۶۰ ذبح دام و طیور انجام می شد. ولی امسال دومین سالی است که محدودیت پروتکل بهداشتی کرونا این آیین رانیز محدود کرده است.

چگونگی برگزاری مراسمات محرم درسایه کرونا

وی با تاکید برحفظ سلامت هموطنان زائر که از اقصی نقاط کشور در این مراسمات حضور داشتند بیان داشت: همان طور که مستحضر هستید با توجه به شیوع ویروس کرونا مراسم علم شوران را نیز تنها در حد حضور اقوام درجه یک برگزار کرده ایم و مابقی مراسمات را نیز به همین منوال برپا می داریم.

جمالی با تقدیر از تلاش و همکاری هیات امنای حسینیه و بسیجیان پایگاه مقاومت در خصوص حفظ سلامت زائران در کنار زنده نگه داشتن ارزشهای عقیدتی ماه محرم بیان داشت: قبل از هرمراسم مکان و فضا توسط این عزیزان ضدعفونی شده با انجام فاصله اجتماعی توزیع ماسک نیز برای رعایت پروتکل بهداشتی توزیع و ورودی روستا در ایام برگزاری مراسم مسدود خواهد شد؛ زائران نیز جهت اداء نذری می توانند در همان ورودی نذری خود را تحویل داده یا اطعام نذری را دریافت کنند.

 

ندای”هل من ناصر ینصرنی”امام حسین را بی پاسخ نمی گذاریم

هفتمین نسل از بانیان برپایی مراسم پیرعلم روستای کلوده با تصریح بر رعایت مسائل بهداشتی و زدن ماسک؛ به عزاداران حسینی توصیه کرد: تا ما عاشقان حسینی هستیم نمی گذاریم ندای “هل من ناصر ینصرنی” امام حسین بی پاسخ بماند و این علم که نمادی از اعتقادات ارزشی مذهبی ما هست به هردلیلی بر زمین بماند و ارزشهای اعتقادی پیشینیان  را به نسل آینده خواهیم رساند.

 

چگونگی برگزاری مراسمات محرم درسایه کرونا
چگونگی برگزاری مراسمات محرم درسایه کرونا
seyyedeamol.ir

 

 

 

 

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید