سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-14
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 31568 |
|
تاریخ انتشار : ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

حضورهیولایی دیگر بنام ((قارچ سیاه)) ایران در جنگ های سخت جهانی اول و دوم تجربه های سختی را درخصوص اپیدمی ((سیاه زخم)) ((مرگ سیاه)) یاهمان بیماری های طاعون، حصبه و وبا داشت و اجداد ما همه آنها را تجربه و با رعایت سخت توصیه های بهداشت فردی ؛ اجتماعی و درمان از طریق پزشکان حاذق […]

حضورهیولایی دیگر بنام ((قارچ سیاه))

ایران در جنگ های سخت جهانی اول و دوم تجربه های سختی را درخصوص اپیدمی ((سیاه زخم)) ((مرگ سیاه)) یاهمان بیماری های طاعون، حصبه و وبا داشت و اجداد ما همه آنها را تجربه و با رعایت سخت توصیه های بهداشت فردی ؛ اجتماعی و درمان از طریق پزشکان حاذق وقت شکست دادند.

اکنون درجنگ بیولوژیک پاندمی کرونا به دلیل ضعف سیستم ایمنی که از این ویروس منحوس برجای می ماند، باردیگر همه بیماری های نادر و انگشت شمار، مانند: ((قارچ سیاه)) سراز تخم درآورده و اظهار وجود کرده اند.

البته هم اکنون ۲۰ بیمار مبتلا به قارچ سیاه درکشور درحال مبارزه با این بیماری هستند این درحالیست که ۳ماه قبل آمار قارچ سیاه در کشور فقط ۲ مورد بود و به دلیل عدم کنترل مرزهای شرق کشور همچنین عدم اطلاع رسانی درحال شیوع و میدان داری است.

این پروسه نشان می دهد مسئولین از مدیریت ناقص کرونا عبرت نگرفته اند و باز سیاست بازیهای خود را برسلامت مردم ترجیح می دهند و اعلام کرده اند این بیماری مسری نیست درحالیکه آمارها خبر از افزایش تعداد مبتلایان هموطن به این بیماری را می دهد.

تحقیقات واحد خبری، تحلیلی سیده آمل از حضور و شیوع یکباره بیماری عفونی (( قارچ سیاه)) در جامعه کرونا زده حاکی از عدم رعایت بهداشت برخی بیمارستان ها دارد و میکروب قارچ سیاه از طریق ملحفه های آلوده به انواع عفونت اتاق های جراحی در بخش های کرونایی بیماران کرونایی را که از ضعف ایمنی رنج می برد ؛دچار مخاطره می کند و سینوس و شاخه مغزی مغز آنها را نشانه می رود.

براساس تحقیقات مرکزبهداشت جهانی،عفونت موکومایکوزیس یا ((قارچ سیاه)) از طریق مرطوب کننده ها یا دستگاههای اکسیژن با آب آلوده منتقل می شود و درهم نشینی با درمان دارویی برخی بیماران با کورتن و دگزامتازون؛ تقویت شده؛ اثرات خود را به صورت بالینی عفونت در شاخه مغز و سینوس تا نابینایی و مرگ بروز میدهد،  اما اینکه منشاء این بیماری ازکجاست و راه علاجش چگونه است باید ادامه گزارش را دنبال کنید.

حضورهیولایی دیگر بنام ((قارچ سیاه))

همه‌گیری کرونا در هند بیداد می‌کند و هم‌زمان بیماری مرگبار دیگری شایع شده که قبلا نادر بود. هزاران نفر از مبتلایان یا بهبودیافتگان کووید درگیر عفونت “قارچ سیاه” شده‌اند و بیمارستان‌ها بخش‌ ویژه اپیدمی دایرکرده‌اند.

هفته‌هاست که هند به ورطه موجی از ابتلا فزاینده به کرونا غلطیده وحال عفونت قارچی موکورمایکوز به بحران اضافه شده است. عارضه‌ای که بیماران و بهبود یافتگان کرونا را نشانه می‌رود، با دردهای شدید همراه است و غالبا کشنده.

قارچ سیاه درواقع یک بیماری نادر است ولی در خلال همه‌گیری کرونا در هند، بسیاری از ایالات هند بخاطر ضعف ایمنی سیستم بدن بعد از بهبودی کرونا از شیوع آن خبر می‌دهند. در شهرهایی چون دهلی‌نو، بیمارستان‌ها برای مبتلایان، بخش‌ های ویژه دایر کرده‌اند.

قارچ سیاه چیست؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی آمریکا (CDC) می‌گوید قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخم‌های پوستی وارد بدن انسان می‌شود و روی سینوس‌ها تاثیر می‌گذارد.

یک علت ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا می‌تواند این باشد که قارچ از طریق مرطوب ‌کننده‌ها و یا دستگاه‌های اکسیژن حاوی آب آلوده به بیماران منتقل شده باشد.

عفونت اما ازطریق فرد به فرد قابل سرایت نیست. علت نام‌گذاری نیز آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرا می‌گیرد.

علائم (( قارچ سیاه))

تب و سرفه

سینه درد

شکم درد

تنگی نفس تورم صورت

خونریزی گوارشی

ضایعات سیاه روی بینی و داخل دهان

دامنه خطر چقدر است؟

عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر ابتلا به این عفونت را ۵۴درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است.

پزشکان باید بافت‌های مرده ناشی از عفونت را به سرعت از بدن بیمار جدا کنند. در برخی موارد لازم است بخشی از صورت بیمار برداشته شود تا قارچ به مغز نفوذ نکند. گاه عفونت در حدی پیش‌روی می‌کند که پزشکان ناچار می‌شوند چشم‌های بیمار را تخلیه کنند.

مبتلایان در صورت عدم مداوا ظرف چند روز جان می‌سپارند

به طور معمول، سیستم ایمنی بدن افراد، عفونت قارچی را دفع می‌کند اما کسانی که به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای، دیابت، سرطان یا پیوند عضو، بدن ضعیفی دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند و در صورت ابتلا نیز خطر جانی آنها را تهدید می‌کند.

ابتلای یک بهبود یافته کرونا به قارچ سیاه . بیمارستانی در حیدرآباد

چرا بیماران کرونا در معرض خطرند؟

قارچ سیاه، نزد افراد مبتلا به کرونا پدیده‌ای به نام “طوفان سیتوکین” را ایجاد می‌کند. در این وضعیت، سیستم ایمنی بیمار بیش از حد واکنش نشان می‌دهد و سلول‌های دفاعی عملا به ارگان‌ها حمله می‌کنند.

برخی پزشکان معتقدند که تجویز زیاد استروئیدها (کورتیزون) به بیماران کرونا و عمومیت این روش مداوا، خود می‌تواند یک عامل خطر باشد.

میزان مبتلایان چقدر است؟

به طور معمول سالانه بیش از ده بیست مورد ابتلا به قارچ سیاه در هند گزارش نمی‌شد، اما “هندوستان تایمز” می‌نویسد ظرف روزهای گذشته دستکم ۷۲۵۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند. در ایالت مهاراشترا ۲۰۰۰ مورد و درگجرات ۱۲۰۰ موردبه ثبت رسیده است.

مقامات درمانی هند هنوز آماری رسمی از میزان مرگ و میر ناشی از موکورمایکوز ارائه نداده‌اند. هندوستان تایمز می‌نویسد تعداد جانباختگان ۲۱۹ نفر است اما به نظر می‌رسد آمار واقعی ابتلا یا مرگ به مراتب بیشتر از این تعداد باشد. محافل درمانی تعداد بیماران را بیشتر از ۹ هزار نفر تخمین زده‌اند.

راه‌های درمان کدامند؟

“آمفوتریسین‌ ب” داروی بسیار موثر در مداوای قارچ سیاه، در هند کمیاب است. دولت هند و صنعت داروسازی این کشور در تلاشند میزان تولید Amphotericin B را افزایش دهند.

این دارو باید به مدت دو ماه تزریق وریدی شود و هر تزریق ۳۵۰۰ روپیه (۴۸دلار) هزینه دارد.

شماری از پزشکان و کارکنان حوزه درمان هند انتقاد می‌کنند که دولت به در تهیه داروهای کرونا مثل رمدسیور موفق نبود و این مشکل اکنون در تامین داروی قارچ سیاه نیز صدق می‌کند. آنها می‌گویند دولت وقتی به تکاپو افتاد که بیماری شایع شده بود در حالی که وظیفه داشت باثبت اولین موارد ابتلا، مشکل کمبود دارو راحل کند

مشکل تامین دارو در حالی است که دولت هند از ۲۹ ایالت خواسته همه‌گیری قارچ سیاه را اعلام کنند.

حضورهیولایی دیگر بنام ((قارچ سیاه))

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید