یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-05
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 36199 |
|
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۷:۳۷ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

کئی پلا درلیست غذاهای ملی جشنواره و مسابقه بومی محلی غذاهای سنتی مازندران به منظور ترویج فرهنگ پخت غذاهای محلی به میزبانی موسسه فرهنگی ورزشی هیوا آمل برگزار شد. با ورود غذاهای فست فودی غذاهای بومی محلی مازندران کمرنگ شد غذاهای محلی که نه تنها از رنگ و لعاب دلپذیری برخوردار بود بلکه از لحاظ […]

کئی پلا درلیست غذاهای ملی

جشنواره و مسابقه بومی محلی غذاهای سنتی مازندران به منظور ترویج فرهنگ پخت غذاهای محلی به میزبانی موسسه فرهنگی ورزشی هیوا آمل برگزار شد.

با ورود غذاهای فست فودی غذاهای بومی محلی مازندران کمرنگ شد غذاهای محلی که نه تنها از رنگ و لعاب دلپذیری برخوردار بود بلکه از لحاظ کیفیت و خواص غذایی سرشار از مواد معدنی و ویتامین بود که با خوردن این غذاها دیگر نیازی به خوردن قرص های مصنوعی ویتامینه نداشتیم.

کئی پلا، پوره کیک کئی، قلیه بشتباش، انواع آش ترش، دوغ، کئی نار، کئی کشک، کوکو سبزی از جمله این غذاهاست که دیگر برسرسفره های مازندرانی ها غائب هستند که از این میان کئی پلا از شهرستان آمل در لیست ثبت ملی از غذاهای محلی قرار گرفت.

 افسانه مظلوم مدیر موسسه فرهنگی ورزشی هیوا در گفت‌وگو با پایگاه خبری سیده آمل با اشاره به برگزاری جشنواره غذاهای سنتی مازندران دراین موسسه بیان کرد: این جشنواره به منظور ترویج و اشاعه فرهنگ پخت غذاهای سنتی بومی محلی مازندران درمنازل و آشنایی نسل جدید خانواده‌ها با انواع متنوع غذاهای محلی استان خودشان است.

وی افزود: موسسه هیوا سعی دارد با حضور بانوان دو روستای بزمینان و کم کلای بخش مرکزی آمل با تهیه و پخت انواع غذاهای سنتی علاوه بر به نمایش درآوردن غذا، برای ایجاد فضایی نشاط آور مسابقه‌ای برگزار کند.

کئی پلا درلیست غذاهای ملی

 مظلوم گفت: در این جشنواره حدود ۱۵ نوع غذا از شیرینی‌جات، کئی پلا، پوره کیک کئی، قلیه بشتباش، انواع آش ترش، دوغ، کئی نار، کئی کشک، کوکو سبزی در معرض نمایش حاضران درآمد.

داوری غذاهای منتخب

به گفته مسئول موسسه هیوا از بین این غذاها سه نوع غذا به لحاظ کیفیت مناسب، متنوع بودن، سفره‌آرایی خوب، از سوی طیبه اعلایی، داور جشنواره انتخاب شد.

افسانه مظلوم عنوان کرد: مهمترین اصل برگزاری این جشنواره احیای غذاهای سنتی بومی محلی مازندران است تا مثل کئی پلا در فهرست میراث ملی کشور قرار گیرد.

قابل به ذکر است در پایان این جشنواره از همه بانوان شرکت کننده با اهدای هدایایی تقدیر به عمل شد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید