شنبه, ۱۴ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-10-05
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 14414 |
|
تاریخ انتشار : ۰۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۷:۱۸ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش سیده آمل ،عضو شورای مرکزی خانه کشاورز گفت: سیاست‌گذاری‌های غلط در شش دهه گذشته و مستقر شدن جمعیت در مناطق کم‌آب منجر به بحران آب کنونی شده است. نازخند صبحی افزود: از دیرباز برای استقرار جمعیت در مناطق کم‌آب هیچ اقدامی نشد و نیم‌رخ شمالی زاگرس و نیم‌رخ جنوبی البرز از زنجان، قزوین، […]

به گزارش سیده آمل ،عضو شورای مرکزی خانه کشاورز گفت: سیاست‌گذاری‌های غلط در شش دهه گذشته و مستقر شدن جمعیت در مناطق کم‌آب منجر به بحران آب کنونی شده است.

نازخند صبحی افزود: از دیرباز برای استقرار جمعیت در مناطق کم‌آب هیچ اقدامی نشد و نیم‌رخ شمالی زاگرس و نیم‌رخ جنوبی البرز از زنجان، قزوین، کرج، تهران تا فارس و کرمان و بخش اعظم جمعیت ایران یعنی ۶۳ درصد مردم ایران در این حوزه بزرگ و کم‌آب مستقر شدند.

وی تصریح کرد: حال به ناچار باید آب را به این محدوده کم‌آب برسانیم که این امر اجتناب‌ناپذیر است، زیرا ۶۳ درصد مردم کشور در این منطقه ساکن شده‌اند.

صبحی ادامه داد: یک مشکل ریشه‌ای در این امر وجود داشته است، آن‌هم مدیریت نادرست آب بوده که از دهه ۴۰ شروع شده است. بعد از انقلاب اسلامی در دهه نخست درگیر جنگ بودیم. در دهه دوم انقلاب پاسخ‌های عکس‌العملی ما به مشکلات اجتماعی مرتبط با آب آغاز شد.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی یادآور شد: کسی به این موضوع توجه نداشت که وقتی به باران نیاز داریم، بارانی در کار نیست و یا وقتی باران داریم به سیل تبدیل می‌شود و سدسازی‌ها هم تبدیل به یک پدیده سیاسی اجتماعی شد.

وی اظهار کرد: بخش بزرگی از بحران آب در ایران زیرزمینی است. وقتی حدود ۷۰ هزار چاه غیرمجاز داریم و یک سری هم که مجاز هستند و بیشتر از حد مجازشان پمپاژ می‌کنند، سفره‌های زیرزمینی‌مان دچار افت می‌شود.

صبحی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز از همه دشت‌های ایران حداقل ۲۰۰ دشت در حالت بحران مطلق است که امیدواریم روزی شاهد متعادل شدن سرانه آب در کشور و رفع بحران آب با مدیریت مسئولان و مردم باشیم.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید