توقف طرح سد هراز زیرسایه زباله شهر آمل
گلناز پیغمبرزاده
۲۳ خرداد ۱۳۹۷
خبر
2 Views
تقریبا مدت پانزده سالی هست که مردم آمل منتظر چهار بانده شدن جاده هراز و از میان برداشتن معضل زباله در منطقه عمارت و پایانه سد انحرافی وحل مسائل حاشیه ای این موضوعات مهم زیست محیطی اند
اما هر سال به یک بهانه بدون برطرف شدن و حل مسائل همان آش هست و همان کاسه
به گزارش واحد خبری سیده آمل ؛شهردار آمل در همین رابطه
گفت:پر شدن مکان زباله این شهر در منطقه عمارت شهرستان آمل باعث توقف طرح چهاربانده شدن جاده و نیز ادامه کار سد هراز شده است.
سد مخزنی هراز از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع ۱۵۰ متر و ۳۷۳ متر طول تاج ، به ظرفیت نهایی ۶۵۰ میلیون مترمکعب بر روی رودخانه هراز ودرفاصله ۲۲ کیلومتری جنوب شهر آمل در حال ساخت است.
احمد امیرسلیمانی روز چهارشنبه در نشست شورای پسماند مازندران افزود : در شرایط فعلی ظرفیت این مکان برای دپو زباله تکمیل شد و باید منطقه جدیدی جایگزین شود.
وی خواهان صدورمجوز برای دفن زباله در منطقه “پاساکش” در ۴۰ کیلومتری شهر آمل شد که این مکان نیز از اوقاف و امور خیریه خریداری شده است.
وی اضافه کرد : ۳۴ هکتار از اراضی منطقه پاساکش درآمل برای استقرارنیروگاه زباله سوز در نظر گرفته شد و در صورت صدور مجوز می تواند به طور موقت بخشی از زباله های آمل و چند شهر دیگر در آن دفن شود.
*** تایید پنج شرکت خصوصی برای ساخت نیروگاه زباله سوز
شهردار آمل گفت که وزارت کشور از ۱۳ شرکت خصوصی ساخت نیروگاه زباله سوز در این شهر پنج شرکت را مورد تایید قرار داد و باید از طریق مناقصه یکی از شرکت ها به عنوان پیمانکار انتخاب شود.
سلیمانی نداشتن ارزیابی زیست محیطی و مزاحمت ۲ معدن حاشیه این منطقه را مشکل جدید برای اجرای عملیات اجرایی ساخت نیروگاه زباله سوز بیان کرد.
به گفته وی مجوز تغییر کاربری منطقه پاساکش برای استقرار نیروگاه زباله سوز اخذ شده است.
شهردار آمل ظرفیت نیروگاه زباله سوز این منطقه را ۶۰۰ تن در روز اعلام کرد که ۶ شهر و تعداد زیادی از روستاها را تحت پوشش قرار خواهد داد.
سلیمانی اظهارداشت : باید ضمانت اجرایی از شهرها و روستاهای اطراف برای تحویل زباله مطابق با ظرفیت پیش بینی اخذ شود تا پس از انعقاد قرارداد با بخش خصوصی دچار مشکل نشویم.
*** نیروگاه زباله سوز آمل اولویت اول وزارت کشور
شهردار آمل گفت که ساخت نیروگاه زباله سوز شهرشان به عنوان اولویت اول در وزارت کشور مطرح است و با تحویل زمین و پیمانکار کار باید اجرایی شود.
سلیمانی مدت زمان اجرای این طرح را حداقل ۴ سال اعلام کرده است.
منطقه عمارت مکان فعلی دفن زباله شهر آمل و چند شهر و روستاهای اطراف حدود ۹ هکتار مساحت دارد که روزانه افزون بر ۴۰۰ تن زباله به این منطقه ارسال می شود.
از حدود ۴۰ سال تاکنون زباله های شهر آمل و شهرهای اطراف به این منطقه برده می شود و ظرفیت آن از ۱۰ سال گذشته به مرز هشدار رسید و با این وجود همچنان به علت محدودیت زمین، زباله ها به این منطقه حمل می شود.
هشدار زباله در آمل به حدی جدی است که مرکز بهداشت و درمانی این شهرستان را به دلیل بی اعتنایی نسبت به این ساماندهی مجبور کرد تا از شهرداری به دستگاه قضایی شکایت کند.
اگرچه درسال های اخیر بحث ساخت نیروگاه زباله سوز آمل دردستورکارمسوولان استانی و شهرستانی قرارگرفت ، ولی تا مرحله اجرایی شدن همچنان موانع زیادی وجود دارد که می تواند اجرای پروژه را با تاخیر مواجه و معضل ساماندهی زباله را در این شهرستان مازندران دو چندان کند.
روزانه در مازندران ۲ هزار و ۷۰۰ تا ۳ هزار تن زباله تولید می شود و در شرایط فعلی صرفا در شرق استان کارخانه کمپوست راه اندازی شد که کمتر از ۱۰ درصد از این زباله ها فراوری می شود.
این واحد فراوری نیز پس از حدود یک سال توقف از اواخر اسفندماه ۹۶ بار دیگر فعالیتش را از سر گرفت و هم اکنون زباله شهر بهشهر به این واحد می رود و زباله ۳ شهر دیگر شرق مازندران همچنان در خارج از کارخانه دفن می شود.
بازدید: ۱۱