پایین بازار اصالت بافت شهری آمل
- شناسه خبر: 24994
- تاریخ و زمان ارسال: 6 مرداد 1398 - 10:16
- نویسنده: گلناز پیغمبرزاده
وقتیکه پای به پایین بازار، قدیمی ترین محله شهر، میگذاری، اولین چیزی که چشمانت را خیره می کند، دیدن آثار تاریخی این محله قدیمی است
به گزارش واحد خبری سیده آمل: پایین بازار، محله ای با بافت قدیمی بازار، راسته نمدمالها، هفت کوچه،آتشکده،بقعه سید حسن ،مسجد امام حسن عسگری،ناصر الحق و کوچه های پیچ درپیج تنگ وبن بست با دیوارهای رسی که بوی خوش نم ونای شمال را دوچندان می کند .
محله ایی بامردمان بافرهنگ اصیل آملی که جوانان غیرتمندش، بیشترین تحصیلات رانسبت به جوانان محلات دیگر آمل داشتند.
کدام منطقه آمل را سراغ دارید که این چنین قدمت اصالت تاریخی داشته باشد؟ ولی درمقابل این چنین مورد بی مهری قرارگیرد و همچنان پایداراستقامت کند؟
وصدحیف وافسوس ازمسجد امام حسن عسکری، با قدمت چندین هزار ساله، که از این بی مهری مستثنی نماند. در حالیکه میراث فرهنگی واوقاف ساکت نشستند،تماشا کردند، مسجد را از آن بافت و بنای تاریخی مذهبی در آوردند،با کدام کارشناسی و با چه هدفی، خدا داند و بس !!!
محله ایی که این چنین پیشینه تاریخی دارد،چرا مورد چنین بی مهری مسؤلین قرار گرفته؟
انگار،زمانیکه پای تقسیم بودجه شهری میشود تمام سهم، از آن جاده هراز و کوچه پس کوچه های آن هست وبلوارهای درون شهری و پیاده روسازی آن، که هرچند سال یکبار آن را خراب میکنند ودوباره میسازند واین وسط هم بودجه ای خرج میشود، هم بودجه ای به جیب زده می شود وبعد از مدتی شاهد آن هستیم که تمام موزاییک های بکار رفته یاشکسته ، ویا از جا کنده شده است وهیجکس هم پاسخگو نیست که چرا این همه هزینه از بیت المال خرج اموری بدون کارشناسی که ازابتدا روی اصول و برنامه ریزی هدفمند نیست می شود؟!!
اما حرف ساکنین قدیمی ترین محله آمل که اصالت این شهر است، این هست که دراین چهل سال چرا پایین بازارترقی نکرده؟ چرا آنگونه که باید به آن رسیدگی نشده؟ تنها با کشیدن یک بلوار طبرسی از وسط این بافت قدیمی باعث از بین رفتن هکتارها باغ مرکبات در این محله شدند. چرا فضای سبزی برایش جایگزین نکردند؟
تازه همان بلوار طبرسی نیز فاقد پیاده رویی مناسب با کاشی کاری درست است. اما در مقابل میبینینم که پیاده روهای سالم از پل سوم،تا پل معلق را باهزینه زیاد خراب می کنند و مورد بازسازی قرارمی دهند چون در فضا سازی شهری آنجا به چشم میآید، چون منطقه محروم نیست چون مسؤلین شهری شاید روزی دو سه بار از این میسر رد شوند ونباید غیر از زیبایی چیزی به دیدشان بیاید.
پس تکلیف بلوار طبرسی چه میشود؟ بدون بی سرو گنبد رهایش کردید دیواره هایی که کشیدیدهم حرفی نمانده واز همان اول فروریخت وجان انسانی را گرفت این دیوارها خیلی خطر ناک هستند که با هر بادی میلرزدواگر کسی به این بلوار آشنایی نداشته باشد ونداند که همین دیوار جان انسانی را گرفت بلواری که فاقد پیاده رو است و زایده های ساختمانی ماه ها در کنارفضای پیاده رو جاخشک کرده ،مثل طفل یتیم در خیابان رها شده
واقعا برای ما پایین بازاری ها این سوال است که، بعد از چند سال ساخت بلوار طبرسی از وسط قدیمی ترین بافت شهری آمل، چه کار مثبتی برایش انجام شده ؟
واما کوچه امین شانزدهم چرا به این حال وروزهست؟ هفته قبل سازمان عمران که لقب باز آفرینی را هم یدک کشیده چه کار مثبی انجام داده؟ باعجله قیری ریخته شده و به فاصله های نزدیک ،چاله چوله های جدیدی راوجود آورده!! درست است که اینجا کاخ نشین وسرمایه دارنیستند ویک دست کار میکنند ویکدست میخورند به اندازه ای که گرسنه نباشند اما قرار نیست که این ناحقی را در حقشان روا سازید که هم مانند شهروندان دیگر،عوارض ومالیات خود را میدهند اما دریغ از گوشه چشمی نگاه کردن
مسؤلینی که به هر بهانه اعیاد و مناسبتهای دولتی کلنگ زنی های بلاتکلیف و بازدیدهای میدانی دارند، برای بازدید بلوار طبرسی، امین۱۶ وکوچه غروی ۱۰ هم قدم رنجه فرمایند تا درد دل ساکنین پایین بازاری را هم بشنوند، بلکه جان تازه و رونقی دوباره به اصالت شهری آمل ببخشند به امید آن روز
خبرنگار: معظم ساروی
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد