شنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-11
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 30067 |
|
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

مقوله فراموش شده درپازل مدیریت بحران کرونا در هرم نیازهای مازلو دانشمند روانشناس و جامعه شناس، بعد از نیازهای فیزیولوژیک حیات انسانی، حوزه اقتصاد از ضروری ترین نیاز انسانها برای دست یابی به سطوح بعدی جهت ارتقاء زندگی تا قله کمالگرایی است که بصورت زنجیره صنایع تولید و خدماتی تا مصرف کالا، وابستگی همه بخش […]

مقوله فراموش شده درپازل مدیریت بحران کرونا

در هرم نیازهای مازلو دانشمند روانشناس و جامعه شناس، بعد از نیازهای فیزیولوژیک حیات انسانی، حوزه اقتصاد از ضروری ترین نیاز انسانها برای دست یابی به سطوح بعدی جهت ارتقاء زندگی تا قله کمالگرایی است که بصورت زنجیره صنایع تولید و خدماتی تا مصرف کالا، وابستگی همه بخش های اقتصاد به یکدیگر امریست متعارف و غیرقابل انکار .

در عصر ظهورکرونا همانگونه که مدیریت بحران بخش سلامت حائز اهمیت است تا سلامت جامعه به مخاطره نیافتد مدیریت بخش اقتصادی نیز اگربیشتر از سلامت افراد جامعه دارای اهمیت نباشد کمتر از حفظ سلامت آنها نبوده بلکه، می توان نقش اقتصاد سالم را همتراز با سلامت جسمی، روحی و حتی عقلانی مردم جامعه دانست که متاسفانه مقوله ای مغفول شده در مدیریت بحران کرونا در ایران بحساب می آید.

افراد سالم بدون توانایی گذران زندگی در سونامی رکود اقتصاد به مردگانی متحرک شبیه می شوند که تنها راه تنفس برایشان مانده، زندگی به معنای واقعی به پوچی می انجامد و جامعه دچار قهقرایی شده که راه گریزی از آن نیست و تبعات بعدی آن را بصورت آثاری از افزایش جرم و جنایت می توان شاهد بود.

 مهدی هاشمیان نیاکی، رئیس اتحادیه تالار رستوران و غذاخوری، مراکز اقامتی آمل در مصاحبه باواحد خبری سیده آمل از اوضاع نابسامان تالار دارها و رستورانها اینگونه سخن گفت: از ابتدای بیماری کرونا در اواخر برج ۱۱ سال ۹۸، کلیه تالارها و رستورانها به دستور ستاد مدیریت بحران کرونا بسته شد

وی همچنین افزود: بسته شدن رستورانها و تالارها در حالی اتفاق افتاد که مدیریت آنها طبق روال هرسال در ماه های۱۲ سال ۹۸ و دو ماه اول سال ۹۹ به تعداد زیادی از مشتریان خود نوبت دهی انجام داده و برای ادامه خدمات خود بیعانه گرفته بودند

هاشمیان نیاکی با بیان این مطلب که، رستورانها هم از اواخر دیماه ۹۸ سبدهای خریدشان را برای برج ۱۲ و تعطیلات عید بسته و تمامی خریدهایشان را هم به انجام رسانیده بودند، اظهار داشت: در نهایت آسیب جبران ناپذیری در ۳ماهه نخست محدودیت های کرونایی به این مجموعه  اعضاء مدیریتی تا کادر خدمات وارد شد

رئیس اتحادیه تالار رستوران و غذاخوری، مراکز اقامتی آمل در ادامه عنوان کرد:  در خرداد ۹۹ شروع فصل گرما و مدیریت ستاد بیماری تا حدی مهار شد اجازه بازگشایی داده شد و تقریبا به روال عادی برگشتیم و در نهایت ۲هفته هم تالارها بازشدند و مراسمات از سر گرفته شد، اما دوباره بیماری اوج گرفت و بلافاصله تالارها مجدد بسته شدند و این سیل رزرو مراسمات باز به در بسته برخوردکردکه همچنان هم تالارها بسته هستند.

مقوله فراموش شده درپازل مدیریت بحران کرونا

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد تالاردارها در آستانه برشکستگی قرار دارند تصریح کرد: من بعنوان یک کارشناس اقتصادی در امر مشاغل اعلام می کنم با توجه به وضعیت کمرشکن موجود، این قشر از شاغلین جامعه دیگر نمی توانند این همه هجمه آسیب مالی را تحمل کرده و آینده ای برای اظهار وجود داشته باشند و بقول معروف قد راست کنند. هرچند وضعیت عادی و به روال سابق برگردد.

هاشمیان نیاکی، بسته بودن تالارها را مسبب کشانده شدن مراسمات عروسی به سمت باغ و زیرپارکینگهای منازل دانست و خاطرنشان کرد: در اینجا گله خودم رو از افراد سودجویی که به خاطره منافع خودشون دست به این ریسک اجتماعی میزنند بیان میکنم و البته با همکاری مسئولین این موضوع تا حد زیادی کنترل شد ولی بسته شدن تالارها نمی تواند راه حل خوبی برای کنترل شیوع این بیماری

وی همچنان گفت: البته اینجا نکته ظریفی وجود دارد که واجبه بگویم و آن فرهنگ برگزاری مراسم وجشن در جامعه امروزی ما است و آن اینکه این فرهنگ درحال تغییر هست ، چونکه وضعیت نابسامان خانواده ها مراسمات از جمعیت های ۶۰۰ الی ۱۰۰۰ نفره را به سوی دعوتی های بین ۱۵۰ الی ۳۰۰ کشانده .

این کارشناس اقتصادی همکاری دولت و مسئولین را با این صنف کمرنگ دانسته و ادامه داد: صنعت تالار مثله صنعت ساختمان هست هر دو چرخ اقتصاد را می چرخاند یعنی شاید به ظاهر یک تالاربنظر بیاید اما مانند زنجیره ای با مشاغل اقتصادی صنایع تولیدی برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ و تره بار و سیفی جات و میوه فروشی ها تا مراکز خدماتی آرایشگاههای مردانه، زنانه، البسه، عاقد، شیرینی پزها، گل فروشی ها وغیره …. و کارگران خدماتی خود تالارها و رستورانها سروکار داشته و باعث رونق اقتصادی می شدند و رسته تالاردارها با ۱۷ الی ۲۰ رسته صنفی دیگر بصورت مستقیم در ارتباط کاری هستند.

آمار وارقام بیکاری حاصل ازبسته شدن تالارها در آمل

مهدی هاشمیان نیاکی با اعلام اینکه تعداد ۶۰ تالار مجوز دار در آمل درحال فعالیت هستند بیان داشت: اگر هرکدام از آنها ۲۰ کارگر را تحت پوشش داشته باشند با محاسبه خانواده هایشان نزدیک ۶۰۰۰ نفر نانشان از مدیریت تالارها تامین میشود که این آمار بغیر از مشاغل وابسته تولیدی و خدماتی است

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید