یکشنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-08
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 20833 |
|
تاریخ انتشار : ۰۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۶ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

حل معضل مزمن دفع زباله در مازندران پس از سه دهه وعده و وعید که نتیجه آن انباشت زباله در ۲۷ نقطه جنگلی و ساحلی استان بود ، هم اکنون به سرانجامش نزدیک شده است و مسئولان استانی امیدوارند که نیمی از این مشکل تا پایان شهریور امسال بر طرف شود . گزارش واحد خبری […]

حل معضل مزمن دفع زباله در مازندران پس از سه دهه وعده و وعید که نتیجه آن انباشت زباله در ۲۷ نقطه جنگلی و ساحلی استان بود ، هم اکنون به سرانجامش نزدیک شده است و مسئولان استانی امیدوارند که نیمی از این مشکل تا پایان شهریور امسال بر طرف شود .

گزارش واحد خبری سیده آمل به نقل از ایرنا ،میزان تولید زباله روزانه در مازندران با جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن است که با احتساب میانگین زباله تولیدی گردشگران به بیش از سه هزار تن می رسد .
معضل دفع بهداشتی زباله مازندران به خاطر کمبود زمین و محیط زیست شکننده از دهه ۷۰ در بعضی مناطق مانند ‘ انجیلسی ‘ بابل به مرحله بحرانی رسیده بود ، ولی از آن زمان تا آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید با وجود وعده تمامی مسئولان اعم از استانداران ، فرماندران ، شهرداران و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سرانجام نرسیده بود.
بر اساس گزارش های رسانه ای ، مسئولان استانی و محلی تا پیش از دولت یازدهم دستکم ۳۰ سفر خارجی برای حل معضل دیرینه زباله مازندران به خارج از کشور انجام داده بودند.
مازندران با ۲۲ شهرستان مصوب ۵۹ نقطه شهری و بیش از سه هزار و ۲۰۰ روستا دارد و زباله تمامی این مناطق در همه سال های گذشته جمع آوری و در نقاط مختلف استان دپو شده است .
حل مشکل دیرپای زباله مازندران از آغاز فعالیت استاندار جدید در زمستان سال گذشته به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون به گفته معاون استاندار با تامین بودجه مورد نیاز بسیاری ازطرح های نیمه تمام ، این امید وجود دارد که نیمی از مشکل تا پایان شهریور امسال حل شود.
معاون امور عمرانی استاندار مازندران روز شنبه در نشست شورای حفظ بیت المال استان در ساری با تشریح آخرین وضعیت حل این معضل ، از شیرابه ها به عنوان مهم ترین دغدغه زیست محیطی مازندران نام برد و گفت: بر اساس دستور العمل جدی شخص استاندار ، سایت نیروگاهها و کارخانه های کمپوست زباله استان به صورت جدی در حال تکمیل و آماده بهره برداری شدن است.
علی نبیان افزود : مرکز تصفیه خانه و شیرابه سایت کمپوست تنکابن که بخش عمده ای از اعتبار آن را دفتر مقام معظم رهبری تامین کرده تا پایان شهریور پایان یافته و آماده بهره برداری می شود.
وی با بیان اینکه نیروگاه زباله سوز نوشهر به عنوان یکی از طرح های مصوب سفر مقام معظم رهبری با ۹۶درصد پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل شده است ، افزود که این طرح هم تا پایان شهریور امسال به اتمام می رسد .
نبیان گفت : حل مشکل شیرابه زباله و تصفیه سایت کمپوست شهرستان بابل نیز در حال انجام است و بحث تکمیلی آن نیز تا پایان سال به سرانجام خواهد رسید.
** ۹۷ ، سال حل زباله مازندران
معاون استاندار مازندران از سال ۹۷ با عنوان سال حل معضل زباله استان یاد کرد و اظهار داشت : دفع بهداشتی زباله آمل نیز با تهیه و خرید زمین به ارزش حدود ۷۲۵ میلیون تومان در دست پیگیری است.
وی توضیح داد : مجوز زیست محیطی و کاربری این زمین نیز گرفته شده است و بزودی عملیات حمل و دفع بهداشتی زباله حوزه آمل انجام می شود.
معاون استاندار مازندران گفت : با همت شهرداری آمل اجرای پروژه کمپوست و یا نیروگاه زباله سوز در این محل نیز در آینده نزدیک آغاز و طبق برنامه ۲ ساله به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود : مشکلات زباله شرق مازندران با تکمیل و راه اندازی سایت کمپوست بهشهر نیز تا پایان شهریور حل و فصل می شود.
** نیروگاه زباله سوز ساری
شهردار ساری هم در این نشست از پایان ساخت نیروگاه زباله سوز این شهرستان تا انتهای سال جاری خبر داد.
کلنگ ساخت نیروگاه زباله سوز ساری سال ۹۰ با حضور رییس وقت سازمان محیط زیست کلنگ زنی شد ولی اکنون پس از حدود هفت سال مشخص شده است که این نیروگاه برای فعالیت آب مورد نیاز را در اختیار ندارد .
شهرداری ساری گفت که برای حل این مشکل ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا بتوان ۱۵ لیتر در ثانیه آب مورد نیاز را تامین کرد.
مهدی عبوری توضیح داد : چاههای محل اجرای طرح واقع در شهرک صنعتی ناحیه یک ساری با شوری مواجه و آب شیرین منطقه نیز کم است که تصمیم گرفته شد آب از محل تصفیه خانه فاضلاب شهری ساری در طول مسیر ۲۲ کیلومتری لوله کشی و به نیروگاه آورده شود.
وی گفت که برای تامین آب با شرکت آب و فاضلاب شهری ساری به تفاهم رسیده اند و ۳۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی نیز از بودجه سال ۹۶ برای تکمیل نیروگاه اختصاص یافت .
عبوری توضیح داد : دولت برای تکمیل این پروژه در قالب اسناد خزانه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب کرد که تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن اختصاص داده شد.
وی افزود : هم اکنون پیشرفت ساختمانی این پروژه افزون بر ۵۰ درصد است و تجهیزات نیز ۸۰ درصد است و تمامی تجهیزات خریداری شده به محل پروژه حمل و با تکمیل بخش ساختمانی نصب می شود.
شهرداری ساری ظرفیت نیروگاه زباله سوز این شهرستان را حدود ۴۵۰ تن در روز اعلام کرد و گفت که طبق برنامه تا پایان امسال این طرح مهم به بهره برداری خواهد رسید.
روزانه در ساری و شهرهای اطراف حدود ۵۰۰ تن زباله تولید می شود.
هم اکنون این میزان زباله با اعتبار سالانه ۳۰ میلیارد تومان به ۱۳۰ کیلومتری جنوب شهر ساری در منطقه ییلاقی و گردشگری چهاردانگه این شهرستان انتقال یافته و در آنجا دفن می شود که بارها مورد اعتراض روستاییان اطراف واقع شده است.
گستردگی معضل زباله در مازندران سبب شده است تا مدیریت پسماند در این استان در دوره جدید منطقه بندی شود تا برنامه ریزی برای حل آن با سرعت و کیفیت بهتری صورت گیرد.
هم اکنون این استان در مدیریت زباله و پسماند به ۹ منطقه تقسیم شده است و این تقسیم بندی هم مبتنی بر راه حل های اندیشیده شده برای حل معضل است .
مازندران روزانه شاهد تولید بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ تن زباله است که به دلیل کمبود زمین در شهرهای مختلف استان با مشکلات زیاد و هزینه های میلیاردی به نقاط دور کوهستانی و جنگلی حمل و دفن می شود .
هر چند در سال های اخیر با استفاده از ماشین آلات پیشرفته جمع آوری و حمل زباله مازندران بهداشتی شده است ، اما همچنان دفن و دفع زباله در استان علاوه بر اینکه بخش اعظمی از درآمد شهرداری ها را به خود اختصاص می دهد ، با تبعات اجتماعی و بهداشتی همراه است .

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید