پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-25
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 32971 |
|
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۷ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

بناهای آمل باقدمتی بیش از ۱۰۰۰سال متاسفانه عملکرد ضعیف میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی شهرستان آمل در راستای ارتقاء فضایی فرهنگی درحوزه معرفی بناها و بقاع مشاهیر تاریخی و حفظ آثارباستانی سبب شد بجز اهالی فرهنگ و هنر مشتاق به تاریخ واصالت شهرستان آمل و مازندران، شهروندان عادی و جوانان نسل نو از آشنایی تاریخ […]

بناهای آمل باقدمتی بیش از ۱۰۰۰سال

متاسفانه عملکرد ضعیف میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی شهرستان آمل در راستای ارتقاء فضایی فرهنگی درحوزه معرفی بناها و بقاع مشاهیر تاریخی و حفظ آثارباستانی سبب شد بجز اهالی فرهنگ و هنر مشتاق به تاریخ واصالت شهرستان آمل و مازندران، شهروندان عادی و جوانان نسل نو از آشنایی تاریخ ارزشمند این شهرستان دوربمانند که نمونه بارز آن بخاک سپاری حمام اشرف با قدمتی از عصر صفویان است.

درهمین خصوص سیده آمل برآن شد تا با معرفی برخی از این بناها و آثار گوشه ای از یادمان تاریخی آمل را به رشته تحریر از قاب تصویر بپردازد که اینبار قرعه بنام بقعه میرحیدر آملی افتاد.

محله پائین بازار، چاکسر آمل، مقبره سه سید(میر حیدر آملی)مربوط به سده ۹ هجری قمری، در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۶۱ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

بناهای آمل باقدمتی بیش از ۱۰۰۰سال

به گزارش واحد خبری سیده آمل: بنایی که هم اکنون در محیطی تاریخی و قدیمی بصورت موزه تاریخی در حیاطی دلگشا به نام بقعه میرحیدرآملی مشاهده می کنیم یکی از نمادهای معماری آرامگاه‌سازی در ایران است.

 حکیم عارف صوفی، بهاء الدین سید حیدر بن علی بن حیدر معروف به شیخ حیدر آملی یا میر حیدر آملی (زاده:۷۲۰ هجری آمل، درگذشت: ۷۹۴) عارف و صوفی و مفسر شیعه دوازده امامی قرن هشتم است. وی از نوادگان علویان مازندران است که نسبش به سجاد (امام چهارم شیعیان) می‌رسد.

بناهای آمل باقدمتی بیش از 1000سال

محتویات موجود در بقعه میرحیدرآملی

 کتیبه

محتویات موجود در بقعه میرحیدرآملی شامل کتیبه ای قدیمی دارای متنی با صراحت و اصالت باستانی است.

همچنین دراین گور عارف دیگری که جد ابوالقاسم پسر ابوالمحاسن رویانی آملی است به خاک سپرده شده‌؛ نه خود ابوالمحاسن رویانی که به دست اسماعیلیان کشته شد.

عالم دیگری نیز به نام عزالدین آملی، در اینجا مدفون است، و از این رو به سید سه تن مشهور است.

متن کتیبه سنگی قبر بدین شرح است:
«
بسم الله الرحمن الرحیم. لا اله الا الله. محمد رسول‌الله الملک لیله العزه لله الحمدلله هذه قبر الامام السعید القاضی القضاه تاج الدین فخرالاسلام. ابوالقاسم بن الامام الشهید فخر الاسلام ابوالمحاسن الرویانی آملی قدس الله الروحه» 

بانی این بقعه

اولین بانی این آرامگاه سید بها الدین عزالدین آملی بود که خود از عالمان بود و بعدها چندین بار مرمت شده‌است.

پس از اتمام جنگ تحمیلی بنایی بعنوان حسینیه در محوطه بقعه میرحیدر آملی برای برگزاری مراسمات مذهبی درست شد که با تفحص بقایای شهدای گمنام از جنگ تحمیلی پنج شهید از آن دفاع مقدس که از لاله های صحرایی دشت کربلایی ایران هستند این حسینیه را با وجود خود مزین کردند و دوستداران فرهنگ ایثار و شهادت هر هفته برای زیارت این لاله های بخون خفته در این مکان حضور بهم می رسانند.

بناهای آمل باقدمتی بیش از 1000سال
بناهای آمل باقدمتی بیش از ۱۰۰۰سال

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید