عاشقانه های مرال با چاشنی باروت
- شناسه خبر: 29566
- تاریخ و زمان ارسال: 3 مهر 1399 - 03:49
عاشقانه های مرال با چاشنی باروت
برابر قانون مجازات اسلامی هر فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد جرم محسوب می شود.
از این رو تخریب منابع ملی (آب، خاک، هوا، کوه، جنگل، حیات وحش غیر از دارا بودن عناصر قانونی از عنصر معنوی که همان داشتن نیت نابودی بیت المال است قابل پیگیری بوده و عمل مجرمانه تلقی می شود.
به گزارش واحد خبری سیده آمل: از اواسط شهریورماه تا اواسط مهرماه هرسال، فصل جفت گیری گوزن های قرمز “مرال ها” این شاهکار خلقت در جنگل های هیرکانی شمال کشور هست.
درد استاد “پیرطاهر غفوری”
پیرطاهر غفاری یکی از محیط بانان افتخاری عاشق طبیعت و گوزن قرمز، همیشه به رزم در منطقه لاکوی کلیک چشمه سیاه بیشه لاریجان آمل با همکاری اداره محیط زیست شهرستان آمل حاضر به شکار شکارچیان این گونه در حال انقراض هستند.
به گفته پیرطاهر، هرساله از اواسط شهریورماه تا اواسط مهرماه، فصل جفت گیری گوزن های قرمز “مرال ها” است و فصلی پر خطر، چرا که با بانگ گوزن نر برای اعلام موجودیت مرال خود و جفت گیری با او، حیوانات انسان نما در کمین نشسته تا به نیت شوم خود برسند .
نعره های عاشقانه ای که گوزن قرمز سر می دهد ضمن مشخص کردن محدوده زیستی، اعلام موجودیتی برای جذب جفت خود “مرال” هست که محیط بانان و محلی های آشنا با طبیعت به آن (گاو بانگی) می گویند
نداهای عاشقانه بین مرالهای نر و ماده می تواند ناخواسته در این بازه زمانی ” گاوبانگی” برای این پدیده زیبا خطرساز باشد و شکارچیان فرصت طلب مجهز به انواع سلاح در کمین نشسته تا دم صبح یا شامگاهی فضای عاشقانه مرالها را با بوی بد باروت پرکنند و از صحنه دلخراش فراق یاران لذت برده با خوی حیوانی گرگ موابانه خود نظاره گر برهم زدن نظم طبیعت باشند.
و چه بد انسانی که طبیعت مملو از انرژی عشق و صفا، آرامشی با عطر گیاهان و سبزه های دامنه البرز را با خون عاشقان گلگون کرده و با این شهادت لذت می برد .
اما در این بین مدافعان طبیعت نیز بیکار ننشسته و بصورت شیفتی آماده به رزم باز پسگیری طبیعت پاک از دست ناپاکان و تحویل آنها به قانون هستند تا حافظ منابع ملی ایران ما باشند.
در خواست محیط بانان از مردم و اصحاب رسانه
وحید رضائیان ریاست اداره محیط زیست شهرستان آمل و همکار محیط بانش آقای نعیمی متفق القول در رابطه با حفظ محیط زیست وگونه های زیستی مختلف بخصوص در فصول جفت گیری اظهار داشتند: اصحاب رسانه در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی دست راست محیط بانان هستند
رضائیان در ادامه افزود: تک تک ایرانیان می توانند مدافعان سلامت طبیعت بوده و برای طبیعت زیستی خود تلاش کنند تا نسل آینده، ما را به سخره و لعن نگیرند که با زندگی ما چه ها کردید و چه دستمایه ای را برایمان به یادگار گذاشته اید .
وی همچنین به جرایم ضرر و زیان به حیات وحش اشاره کرد و گفت:بر اساس بند (چ) قانون شکار و صید مصوب ۱۳۴۶/۳/۱۶ (با اصلاحات مصوب ۱۳۵۳/۱۰/۳۰ و ۱۳۷۵/۹/۲۵) تعیین بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان از وظایف و اختیارات شورای عالی حفاظت محیط زیست است و بر اساس ماده ۱۸ همین قانون در مورد جرائم مذکور، سازمان محیط زیست از حیث مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم، بعنوان شاکی خصوصی شناخته میشود.
شایان ذکر است : آخرین آمار از جرایم شکار مرال و شوکا مبلغ سیصدو پنجاه میلیون ریال اعلام شده است که با توجه به این عامل بازدارنده امید است متجاوزان به حریم امن جنگل از این روش غیر انسانی دست بردارند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد