بازار خودرو بر سر دوراهی
گلناز پیغمبرزاده
۱۴ آبان ۱۳۹۷
خبر
4 Views
از کنش و واکنشهای مربوط به بازار خودرو میتوان حدس زد که این بازار بر دوراهی افزایش یا ثبات نسبی قیمت قرار دارد. هشدار ورشکستگی خودروسازان داخلی به علت عدم تناسب قیمت خودرو با نوسانات نرخ ارز، یکی از اخبار مورد توجه امروز سرویس اقتصادی ایسنا بود. امروز همچنین نمایندگان مجلس، گزارش تخلفات ثبت سفارش خودرو را به قوه قضاییه ارجاع دادند.
به گزارش واحد خبری سیده آمل: بازار خودرو پس از نوسانات ارزی و افزایش قیمت از سوی واسطهها و نمایشگاهداران در بلاتکلیفی از هر دو طرف عرضه و تقاضا به سر میبرد. در این شرایط کارخانجات از فروش فوری خودداری میکنند و خریداران منتظرند تا شرایط به ثبات برسد. با توجه به افزایش مواد اولیه، قیمت نهایی خودرو برای کارخانجات صرف نمیکند و گفته میشود که ایران خودرو و سایپا در شش ماهه اول سال جاری ۵۰۰۰ میلیارد تومان زیان دیدهاند.
زمزمههایی مبنی بر پیشنهاد خودروسازان برای افزایش ۶۰ تا ۸۰ درصدی قیمتها به گوش میرسد اما شنیدهها حاکی از آن است که برخی مسوولان دولتی روی رقم ۲۰ درصد تاکید دارند. با این حال، امروز مشاور انجمن خودروسازان از قیمتگذاری دستوری انتقاد کرد. داوود میرخانی رشتی به ایسنا گفته که این شرایط به ورشکستگی قطعهسازان و توقف تولید خودرو منجر خواهد شد.
قیمت ۳۴ میلیون برای پراید عادلانه است
در شرایطی که قیمت انواع پراید متناسب با نوع خودرو در بازار آزاد ۳۲ تا ۳۶ میلیون تومان است، رئیس انجمن قطعهسازان استان البرز این قیمت را برای پراید عادلانه میداند. علی فراهانی با بیان اینکه خودروسازیها حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان به قطعهسازان بدهکار هستند، اظهار کرد: این روزها قطعهسازان وضعیت خیلی بدی دارند و همین وضعیت آشفته باعث شده از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۵۰ هزار کارگر که در این صنعت اشتغال داشتهاند، تعدیل شوند. متن صحبتهای فراهانی را اینجا بخوانید.
فرود خودروییها در بورس
سری هم به وضعیت خودروییها در بازار سهام بزنیم. در هفته گذشته خودروییها و بانکیها توانسته بودند شاهد رشد قیمت سهمشان باشند، اما از ابتدای هفته گذشته این سهمها و مخصوصا خودروییها با کاهش قیمت روبهرو شده بودند، اما امروز فعالان بازار سهام شاهد افزایش فزاینده سهمها در گروه خودرو و ساخت قطعات بودند؛ بهطوری که تعداد زیادی از سهمهای این گروه بیش از چهار درصد رشد قیمت را تجربه کردند و بعضا با صف خرید همراه شد.
ارسال گزارش تخلفات ثبت سفارش خودرو به قوه قضاییه
امروز همچنین گزارش تخلفات ثبت سفارش خودرو به قوه قضاییه ارجاع شد. ولی ملکی – سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن – در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) گزارش این کمیسیون دربارهی موضوع توقف ثبت سفارشات خودرو و افزایش تعرفه واردات خودرو را در مجلس قرائت کرد که درنهایت نمایندگان با ۱۵۷ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر با ارجاع این گزارش به قوه قضاییه موافقت کردند. در بخشی از این گزارش آمده که نمایندگان وزارت اطلاعات وجود رانت در ثبت سفارش و به دست آوردن سودهای نامتعارف به ویژه اخذ وجوه از مردم و عدم تحویل از سوی نمایندگی رسمی و غیررسمی خودروسازی خارجی را مورد تایید قرار دادند.
ابهامات بسته حمایتی دولت از اقشار کمدرآمد
اما در سرویس اقتصاد کلان، بسته حمایتی دولت از گروههای کمدرآمد را مورد نقد و بررسی قرار دادیم. دولت از اجرای بسته حمایتی در شرایط موجود اقتصادی خبر داده است. ولی با وجود اهمیت آن، تاکنون اعلام رسمی درباره جزئیات این بسته نشده و ابعاد مختلف آن در ابهام قرار دارد. در این بین البته گمانهزنیها و اخبار احتمالی در رابطه با بسته حمایتی وجود دارد و پیگیریها از سازمان برنامه و بودجه به عنوان بانی اصلی اجرای طرح برای دریافت اطلاعات بیشتر تاکنون بینتیجه مانده است. درحالی بسته حمایتی مشخص نیست چه زمانی اجرایی شده و سازوکار آن چیست که پیگیریها از سازمان برنامه و بودجه به عنوان مرجع اصلی اجرای این بسته برای دریافت جزئیات بیشتر به نتیجه نرسیده و ظاهرا قرار است تمامی ابعاد آن را نوبخت، رئیس این سازمان اطلاعرسانی کند.
چرا ترامپ از تحریم نفتی ایران کوتاه آمد؟
روز ۱۳ آبان موعد تحریمهای آمریکا علیه ایران هم آمد و آب از آب تکان نخورد! دولت ترامپ سرانجام با این حقیقت که بسیاری از مدتها پیش میدانستند روبرو شد که قادر نخواهد بود صادرات نفت ایران را به صفر برساند. آمریکا قرار است به هشت کشور معافیت اعطا کرده و به آنها اجازه دهد به واردات نفت از ایران به این شرط که در ماههای آینده خریدشان را کاهش دهند ادامه دهند.
فهرست نهایی این کشورها روز دوشنبه منتشر خواهد شد، اما این کشورها مطمئنا شامل چین، هند، کره جنوبی و ژاپن هستند که در میان چهار خریدار بزرگ نفت ایران قرار دارند. به گفته پیتر کرنان، تحلیلگر ارشد انرژی در واحد اطلاعات اکونومیست، اعلام صدور معافیتها از سوی آمریکا برای هشت کشور به منظور ادامه خرید نفت ایران براین مبنا که آنها حجم خریدشان را کاهش دهند، نشان میدهد که حداقل در کوتاهمدت دولت ترامپ هدف تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را کنار گذاشته است.
جزئیات حمله رژیم غاصب به زیرساختهای ارتباطی ایران
وزیر ارتباطات امروز حمله به زیرساختهای ارتباطی ایران را تایید و در واکنش به حمله سایبری ناموفق رژیمی که سابقه چنین رفتاری را در کارنامه خود دارد، اعلام کرد که این موضوع را از طریق مجامع بینالمللی پیگیری میکند.
محمدجواد آذری جهرمی در پیام توییتری خود اعلام کرد “رژیمی که سابقهی آن در بکارگیری سلاح سایبری در پروندههایی چون استاکس نت مشخص است، اینبار تلاش داشت به زیرساختهای ارتباطی ایران صدمهای وارد کند، البته به لطف هوشیاری تیمهای فنی، دست خالی بازگشت. این اقدام خصمانه را از طریق مجامع بینالمللی پیگیری میکنیم”.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین منبع حملات سایبری صبح امروز به زیرساخت شبکه ارتباطی کشور را از شرکت اینترنتی بنام «گلدن لاین» اعلام کرد و از پیگیری حقوقی آن در مجامع بینالمللی از طریق وزارت امور خارجه خبر داد.
آذری جهرمی در تشریح جزئیاتی از حملات سایبری گفت: امروز صبح این حملات شکل جدیتری به خود گرفت و از یک شرکت اینترنتی به نام شرکت گلدن لاین اینترنت، این رژیم حملات طراحی شده و مقصد حملات به سمت زیرساخت شبکه ارتباطی کشور و بیشتر به سمت شبکه ارتباطات تلفن همراه بوده است.
اینترنت موبایل ارزان یا گران؟
به گزارش ایسنا، مدتی است اپراتورهای اینترنتی از وضعیت تعرفه اینترنت موبایل ناراضی و معتقدند تعرفه بالای صوت در اپراتورهای موبایل حاشیه سود خوبی در این بخش ایجاد کرده و به آنها کمک میکند که بخش دیتای موبایل را پوشش داده و با قیمتهایی پایینتر از قیمت منطقی اینترنت موبایل عرضه کنند. این موضوع باعث شده برخی از شرکتهای FCP کمکم دچار مشکلات مالی و از بازار خارج شوند و درنتیجه مشترکشان را از دست بدهند.
بههمین دلیل بخش خصوصی و همچنین اپراتورهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی و در صدر آنها شرکت مخابرات ایران، از رگولاتوری درخواست اصلاح تعرفه را دارد تا با کاهش تعرفهی صوت در اپراتورهای موبایلی، حاشیه سودی که معتقدند در این بخش ایجاد میشود، از بین رفته و تعرفههای اینترنتی در موبایل واقعی شود.
بازدید: ۸