پروفسورگلابچی ازدانش معماری جهان گفت
- شناسه خبر: 33291
- تاریخ و زمان ارسال: 21 اردیبهشت 1401 - 12:45
پروفسورگلابچی ازدانش معماری جهان گفت
همایش ملی تخصصی صنعت ساختمان با کلیدواژه “مازندران آباد” به همت تیم خانه معماران ایران و دبیری مهندس بهرام شعبانی با حضور مقتدرانه پژوهشگران معماری و صنعت ساختمانی برگزارشد.
سیمای شهرها و معماری امروزکشور مناسب و شایسته سرزمین ایران نیست، سرزمینی که دارای تاریخ پرشکوهی ازچندهزار سال معماری و مهندسی داردکه باید آن گذشته و ارزشها را بشناسیم و از آن ارزشها برای توسعه پایدار اصیل ایرانی استفاده کنیم.
به گزارش واحد خبری سیده آمل: بهرام شعبانی با تاکید براستمرار این همایش درسالهای آتی هدف از برپایی این همایش را آگاهی بخشی مهندسین و معماران کشور از ساخت و ساز منطبق با بوم ساخت استانداردهای جهانی عنوان کرد وگفت: معرفی المانهای استاندارد ساختمانی اقلیم بومی و جغرافیای کشور از مهمترین اهداف این همایش هست.
این مهندس پویا حفظ محیط زیست مازندران سرسبز برای آیندگان را از دغدغه های اساسی تیم کاری خود اعلام و افزود: دراین همایش بصورت نمادین از ورزشکاران آقایان محمدهادی ساروی و محمدحسین محمدیان نیزبعنوان سفیران و حامیان محیط زیست دعوت بعمل آمد.
پروفسورگلابچی ازدانش معماری جهان گفت
در ادامه، پروفسورگلابچی ازصاحب نظران معماری کشور، دارای سابقه تدریس در دانشگاه کرین آمریکا محورهای سخنانش رابرپایه “مازندران آباد” با الگوهای پایداری درمعماری ایرانی آغاز و تصریح کرد: متاسفانه ما در معماری سرزمین خودمان دچار غفلت بزرگی شده ایم و ارزشهای معماری خودمان را فراموش کرده ایم و درکنار آن به تقلید سبک هایی از معماری قرن بیستم پرداخته ایم که درنظامهای غربی بسرعت درحال توسعه هست.
تقلید از انواع معماری غربی
وی همچنین به انواع معماری غربی مدرن، مدرنیسم ،پست مدرنیسم، معماری ایکانسلاکشن، فولدینگ اشاره و اظهار کرد: تقلید از این سبک ها سبب شد تا ما با ارزشهای واقعی معماری خودمان فاصله بگیریم.
نقش دانشگاهها و اجرای صحیح قوانین دستگاههای ذی ربط
این استاد با تجربه نقش آگاهی بخشی دانشگاهها و تصمیم گیریها واقدامات اجرایی مسئولین را در زمینه الگو سازی معماری پایدار ایرانی بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: دانشگاههای ما که زیر پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری هستند، شهرداریها که زیر نظر وزارت کشور فعالیت دارند، سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی که بحث ارزشهای تاریخی بناهای ما را باید حفظ کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که باید آن هویت اصیل و درست معماری را به جامعه معرفی کنندو همینطور سازمان صدا و سیما که باید فرهنگ جامعه را به سمت تمایل افراد بسوی ارزشهای معماری بومی سوق دهد ؛ از ۵ وزارتخانه همسو با حفظ الگوهای پایداری درمعماری ایرانی و توسعه آن هستند که نقش بسزایی را در این زمینه ایفاء خواهند کرد.
گلابچی با گلایه از عدم رعایت و اجرای درست قوانین ساخت و ساز توسط دستگاههای ذی ربط اذعان داشت: ماامروز شورای تدوین مقررات ملی ساختمانی را داریم ولی متاسفانه به بسیاری از ضوابط و مقررات آن عمل نمی شود و درواقع بخش زیادی از نواقص معماری و ساخت و ساز کشور درحوزه نظارت، کنترل و اجراء است.
مشکل اساسی
وی در بحث عدم اجرای مقررات هم اضافه کرد: نیاز به کارهای جدید برای فن آوری های نوین مسالح جدید هست اما مشکل بزرگ ما در این هست که همین ضوابط؛ همین مقررات ملی که مقررات و قانون لازم الاجراء است به نحو دقیق عمل نمی شود.
آینده معماری ایران از نظر پروفسور گلابچی
به گفته پروفسور گلابچی امروز، دانشگاهها، مسئولین و نهادهای تصمیم گیرنده ما کاملا نگران معماری و شهرسازی کشور شدند و من هم درشوراها و و مجامع مختلف شاهد این امر هستم که برای رسیدن به هویت اصیل در معماری چقدر تلاش می شود به همین جهت من امیدوارم در آینده ما به یک معماری بسیار بهتر از معماری دهه های اخیر دست پیدا کنیم.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد