علم بهمراه عمل جوهرساز وجودی انسان است
- شناسه خبر: 31824
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مهر 1400 - 06:14
علم بهمراه عمل جوهرساز وجودی انسان است
صبح امروز مسجد امام رضای شهرستان آمل به همت شهردار و شورای شهرآمل با سخنرانی حجت الاسلام یدالله یزدانپناه یکی از شاگردان اعتبار آمل، آیت الله حسن زاده آملی میزبان عزاداران و مریدان علامه حسن زاده آملی و مسئولین شهرستان بودند.
به گزارش واحد خبری سیده آمل: حجت الاسلام یدالله یزدانپناه اولین مرحله سیرسلوک علامه حسن زاده آملی را داشتن عشقی فطری به کسب علم توصیف کرد و تصریح کرد: اینکه علامه ذوالفنون ما به این مقامات رسید، چون تشنه علم بود و معرفتی فطری و خدادادی داشت تا جاییکه هرجا علم بود برای کسب علم حضور داشته باشد و این اولین سرمایه او بود.
این شاگرد با وفا به نقل ازاستادش بیان داشت: ((وقتی در مسیر علم حرکت کردم آهسته آهسته به اصولی دست پیدا کردم که بر اساس این اصول باورهایم شکل گرفت و به باورهایم عمل کردم.))
علم بهمراه عمل جوهرساز وجودی انسان است
یزدانپناه همچنین ادامه داد: اولین اصلی که علامه ما معتقد بود این است که انسان را علم و عمل می سازد. علم به همراه عمل جوهر ساز وجودی انسان است و مکرر در آثارش می گفت: ((کسی که از علم و دانش دور بماند از فطرت انسیانیت خود دور مانده است))
وی با بیان اینکه عالم ربانی حسن زاده آملی از علم صوری به علم به حقیقت و عرفان رسید ابراز داشت: در تحصیل علم حتی در سنین بالا آنقدر شب زنده داری می کرد که گفتنش افسانه است.
حجت الاسلام یزدانپناه از ویژگیهای دیگر حسن زاده آملی اینگونه بیان کرد: او می دانست چه کند تا در دل خدا جا باز کند . استادم از دین تقلیدی به علم تحقیقی رسیده بودو می گفت: (( من به تحقیق به توحید رسیده ام . من به تحقیق به حقیقت رسول خدا رسیده ام .من به تحقیق به حقیقت امیر مومنان و ولایت علی رسیده ام.
وی ولایتمداری علامه حسن زاده آملی را از دلایل حالات عرفانی عنوان و اظهار داشت: ایشان به حقیقت همان علم و معرفتش، او را به مقامات شناخت توحید و ولایت رساند که درهر کاری تنها رضای خدا را درنظر داشت و با خدا معامله می کرد.
شاگرد استاد حسن زاده آملی ادب و احترام در مقابل استاد را از دیگر مراقبات علامه دانست و اضافه کرد: سومین مرحله عروج استادم خدمت به مردم بود و ادب بی حصرو حدش به اساتیدش تا جاییکه برای رسیدن به علم حتی برای آنچه که مقدمات رسیدن علم بود یعنی همان کتاب و استاد را ارج می گذاشت .
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد