دلبرانه تاریخ ایران درآمل
- شناسه خبر: 35998
- تاریخ و زمان ارسال: 11 دی 1348 - 09:01
- نویسنده: گلناز پیغمبرزاده
دلبرانه تاریخ ایران درآمل
هویت هرجامعه ای به پیشینه آن جامعه برمی گردد و حفظ میراث فرهنگی، گویای عقلانیت اصالت جامعه مدنی ملتهاست.
«خانه قریشی» ازمجموعه عمارت های قجری شهرستان آمل با ویژگی های ارزشمند و منحصر به فرد خود از بناهای تاریخی استان مازندران به شمار می رود.
این عمارت عصر قاجار با ۴۰۰ متر زمین و ۲ طبقه بنای ۱۸۰ متری دربافت کالبد قدیم آمل، نیاکی محله، مسیر پشت امامزاده ابراهیم قرار گرفته که یکی از ثروت های فرهنگی شمال کشور محسوب می شود، با تزیینات و مصالح بی نظیر، نمایش تشعشعات نورخورشید از پنجره های ارسی این عمارت تلفیقی ازصنعتکاری چوب و شیشه، چشم هربیننده ای را می نوازد و مجذوب این هنراصیل مختص ایرانی می کند که در حفاظت و نگهداری خود نیازمند دست نوازش ایرانی عاشق هنر و معماری های میراث فرهنگی ملی است تا درآغوشش آرام گیرد و دوباره جلوه نمایی کند.
سعید سلیمانی کارشناس میراث فرهنگی درگفتگو با پایگاه خبری سیده آمل از واگذاری عمارت قریشی خبرداد و گفت: حتی خانه های امروزی نیز براثر گذشت زمان نیازمند مرمت و بازسازی هستند و خانه قریشی ها هم با گذشت چند قرن و داشتن مسالح منحصر به فرد خود همچنان سرپا ایستاده و با کمی توجه و مرمت می تواند به چرخه حیات قجری خود برگردد و با مدیریت و برنامه ریزی درست مکان فرهنگی برای ایجاد کسب و کار فرهنگ دوستان قرار گیرد.
دلبرانه تاریخ ایران درآمل
این کارشناس فرهنگی درتوصیف بیشتر این بنای تاریخی ادامه داد: خانه قریشی ها با ۲ طبقه که طبقه فوقانی عمارت، شاه نشین محسوب می شد، طبقه پایین هم محل زندگی خدمه و حشم بود که در زمان پهلوی شاه نشین ها نیز بدلیل کهولت سن در طبقه پایین ساکن شدند.
به گفته سلیمانی حیات عمارت درآن دوران دارای سرداب و محل طبخ غذا بود که با گذشت زمان روی سرداب را پوشاندند و فضاهای دیگر مانند سرویس بهداشتی را در حیات اضافه کردند.
وی همچنین افزود: پنجره های ارسی طبقه فوقانی کار هنری بی نظیر تلفیقی از هنر چوب و شیشه است که بدون کاربرد چسب و میخ و تنها با قطعات هندسی چوب به شکل زبانه بهم متصل شد.
مرمت میراث فرهنگی
سعید سلیمانی خاطرنشان شد: سقف این بنا با پوشش سفال و چوبهای ازدار بصورت خرپا های هلالی سنتی در یک دوره توسط میراث فرهنگی مرمت شد.
مزایده و اشتغالزایی فرهنگی، هنری مبراث فرهنگی
کارشناس میراث فرهنگیبا تاکیدبراینکه قسمت اعظم بنا درسالهای قبل بازسازی شده است، اذعان داشت:در طرح ساماندهی بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی کشور شرایط را برای کاربری بهتر عموم و استفاده علاقمندان به تاریخ و فرهنگ ملی مهیا ساخت تا با شرکت درمزایده از طریق صندوق احیای میراث فرهنگی یا مراجعه به اداره میراث فرهنگی شهرستان آمل این بنا را در طولانی مدت تحویل گرفته و با لحاظ شرایط حفظ و نگهداری آن برای کاربری پذیرایی اقامتی کوتاه مدت بهره برداری نمایند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد