خوزستان پاره تن ایران
- شناسه خبر: 31395
- تاریخ و زمان ارسال: 10 مرداد 1400 - 01:44
- نویسنده: گلناز پیغمبرزاده
خوزستان پاره تن ایران
یادداشت ارسالی دکترعلی قاسمی دانش پذیر دوره فوق دکتری حرفه ایی مدیریت عالی دانشگاه تربیت مدرس تهران پیرامون معضلات خوزستان،به پایگاه خبری، تحلیلی سیده آمل را باهم مطالعه می کنیم:
یکماه اخیر تنش آبی و اعتراضات، خوزستان را در صدر اخبار و محافل سیاسی ایران و مجامع بین الملل قرارداده است، تنشی که نتیجه سوءمدیریت، ناکارامدی، تصمیمات اشتباه، بی تدبیری و کم توجهی مسولان به این استان جنگ زده تاکنون است.
هرچند مشکلات خوزستان به آب شرب و کشاورزی محدود نمی شود و مطالبات بر زمین مانده و موضوعاتی مانند ریزگردهای زیست محیطی، بیکاری و محرومیت ها نیز مردم این استان را رنجور ، آزرده و نسبت به وضع موحود معترض کرد.
البته مشکلات و کاستی های زیاد امروز در این استان، رسوب شده از سالهای دور بعد از پایان جنگ تحمیلی هست که با گذشت ۳۵ سال از آن دوران هنوز آثار جنگ تحمیلی و درادامه بلاتکلیفی ناشی از مدیریت مدیران ناکارآمد را در به سامان نرسیدن این استان شاهدیم.
و با این همه چشم امید مردم خوزستان به رئیسی _ رییس جمهور منتخب و آغاز به کار دولت کارآمد سیزدهم جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد فضایی عادلانه و حل مشکلات مساله جدی آب و فاضلاب استان خوزستان است تا با مدیریتی شجاعانه جلوی سوءمدیریت ، کم توجهی ، نگاه بخشی و عدم تخصیص اعتبار مناسب به پروژه های آبی ، تصمیمات غیر کارشناسی و اشتباه محاسباتی که بر ابعاد این مساله افزوده و ان را درحال حاضر به یک فاجعه تبدیل کرده سامانی بر نابسامانیهای این چندسال شود.
دهها روستا در این استان در شرایط گرمای بالای ۵۰درجه سانتیگراد درگیر تنش آبی هستند و بسیاری از آنها با تانکر آب رسانی می شوند. اقداماتی پس از دوران دفاع مقدس تا به امروز در این استان انجام و تکرار مکررات شده است، اما این فعالیت ها برای رفع معضلات زندگی مردم و جبران خسارات ناشی از جنگ در خوزستان ناکافی بوده، هرچند مشکل آب این استان فراتر از یک دوره مدیریتی ۸ ساله است، اما سیاست های مدیریتی اشتباه و کم توجهی این دولت به خوزستان بی تاثیر در ایجاد وضع موجودنیست.
وعده هایی که هیچوقت محقق نشد
روحانی درسال ۹۶ درجمع مردم خوزستان عنوان کرده بود”ما برای تامین آب شرب همه شهرها و روستاهای خوزستان و فاضلاب ۱۷ شهر آن ۱۰هزار میلیارد تومان اعتبار را مقرر کردیم ” و در دیماه ۹۲ نیز در جمع مردم اهواز گفت که “ان شا،الله آب اشامیدنی اهواز هفته آینده وصل خواهد شد و برای خرمشهر و آبادان تلاش و پیگیری می شود تا در زمانی کوتاه آنها هم به ثمر نهایی برسد”.
امروز ۸ سال از این وعده های غیر عملیاتی و رویکرد گفتاردرمانی روحانی می گذرد. نتیجه این رویکرد که نارضایتی مردم خوزستان از وضع موجود را درپی داشت تا ملت ایران در کف خیابان های این استان پایان صبری را به نظاره نشسته اند.
رفع مشکلات کنونی خوزستان و پاسخ به مطالبات به حق مردم آن؛ نیاز به مدیریت جهادی ،نگاه کارشناسی و بازنگری در پروژه های انتقال آب در این استان به سایر مناطق برای مصارف صنعتی و کشاورزی ، تامین بودجه های مصوب، اقدام عملی و تحقق وعده های داده شده در خوزستان است. سرانجام اینکه خوزستان پاره تن ایران است.
قامت ایران قوی با خوزستان بلند و استوار است
قامت ایران در ۸ سال دوران دفاع مقدس به دلیل مقاومت مردم این استان استوار و پایدار ماند.اکنون وظیفه دولت و همه قوای حاکمیت است که اجازه ندهند قامت مردم این استان در برابر نابرابری ها و اختلاس های مرتبط با ایجاد مشکلات کم آبی، محرومیت، بیکاری خمیده و بشکند، مردم خوزستان شایسته بهترین ها هستند.
مخاطب #سیده آمل دکترعلی قاسمی
دانش پذیر دوره فوق دکتری حرفه ایی مدیریت عالی دانشگاه تربیت مدرس تهران
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد