به واردات برنج نیازنداریم سهراب سهرابی:انبارها پر از برنج است و نیازی به واردات نیست به گزارش پایگاه خبری سیده آمل: مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: با توجه به پیشبینی برداشت ۲.۷ میلیون تن برنج، واردات ۴۹۱هزارتن ازاین محصول در۵ماهه نخست امسال وباقیمانده انبارهای کارخانههای شالیکوبی وکشاورزان ازسال گذشته، نیازی به […]
به واردات برنج نیازنداریم
سهراب سهرابی:انبارها پر از برنج است و نیازی به واردات نیست
به گزارش پایگاه خبری سیده آمل: مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: با توجه به پیشبینی برداشت ۲.۷ میلیون تن برنج، واردات ۴۹۱هزارتن ازاین محصول در۵ماهه نخست امسال وباقیمانده انبارهای کارخانههای شالیکوبی وکشاورزان ازسال گذشته، نیازی به واردات نداریم.
سهرابی افزود: انبار کارخانههای شالیکوبی و کشاورزان درسال جاری مملو از برنج است و دغدغه کشاورزان در زمینه فروش این محصول است.
موجودی برنج از سال گذشته
وی ادامه داد: باقیمانده برنج انتقالی در انبار کشاورزان از سال ۱۴۰۲ به سال ۱۴۰۳ دستکم ۱۰۰ هزار تن است.
سهرابی نیاز سالانه برنج کشور را با احتساب جمعیت ۸۶ میلیون نفری و متوسط سرانه مصرف ۳۵ کیلوگرم، حدود ۳ میلیون تن برآورد کرد.
کاهش سرانه مصرف برنج
وی درباره سرانه مصرف برنج در ایران اظهار داشت: سرانه مصرف برنج در کشور ۳۵ کیلوگرم است، اما بنا به دلایلی همچون همهگیری کرونا و تغییر رژیم غذایی روزانه، سرانه مصرف طبق گزارش مرکز آمار ایران و موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی به ۲۷ کیلوگرم رسیده است.
آمار سرانه مصرف برنج درکشور
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی گفت: اگر سرانه مصرف برنج براساس گزارش مرکز آمار و موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی ۲۷ کیلوگرم برای هر نفر درسال باشد، تولید و تامین ۳ میلیون تن برنج، نیاز ۱۱۱ میلیون نفر را برآورده میکند.
به واردات برنج نیازنداریم
وی بار دیگر بر عدم نیاز به واردات برنج به کشور تاکید و بیان کرد: بارش خوب فصل بهار و اقداماتی مانند توزیع به موقع کود، استفاده از بذور اصلاح شده، توسعه کشتهای مکانیزه، استفاده از رتون و کشت مجدد در شالیزارها، اجرای پروژه خشکهکاری و آبیاری تناوبی به افزایش تولید و بهرهوری در واحد سطح کمک کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، سهرابی در همین حال گفت: در برنامه هفتم توسعه، خودکفایی ۹۰ درصدی برنج هدفگذاری شده است.