کاغذ وارداتی، توان رقابت تولیدکنندگان راگرفت
صنعت چاپ در گرو آسیب های تولیدات داخلی کاغذ کشور دچار مخاطره شده است.
نویسندگان و علاقمندان به فرهنگ ادبیات نوشتاری با توجه به وضعیت موجود گرانی کاغذ، واردات این محصول استراتژیک فرهنگی و صنایع تولیدات چاپی به مرور زمان ابزارهای جایگزین فضای الکترونیکی را بر چاپ کتاب و نشریات ترجیح میدهند و یا کلا بقاء کتاب خوانی را بر لقاء آن می بخشند و این خود چالشی در فرهنگ آموزش و پرورش ما خواهد بود که مواد اولیه اش نشر انواع کتابهای آموزشی است.
رئیس سندیکای کاغذ و مقوا با اشاره به نیاز ۳۸۰ هزار تنی کشور به کاغذ تحریر، گفت: ۱۸۰ هزار تن ظرفیت تولید کاغذ تحریر در کشور ایجاد شده، اما تولید ناچیز است، چراکه به دلیل قوانین موجود تولیدکنندگان توان رقابت با واردکننده را ندارند.
به گزارش سیده آمل: ابوالفضل روغنی گلپایگانی در نشستی خبری از برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی کاغذ، مقوا، فراورده های سلولزی و ماشین آلات وابسته از ۳۱ خرداد تا سوم تیر ماه خبر داد و اظهار کرد: تولیدکنندگان کاغذ تحریر باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند که واردکنندگان از آن معاف هستند. همچنین سال گذشته به کاغذ وارداتی ارز دولتی اختصاص پیدا میکرد که همین موضوعات توان رقابت تولیدکنندگان را گرفته است. بنابراین وضعیت تولید کاغذ تحریر در کشور مناسب نیست.
به گفته وی در چنین شرایطی تغییر نوع ارز تخصیص یافته به واردات کاغذ از ارز دولتی به ارز نیمایی و همچنین نامناسب بودن وضعیت تولید داخل، باعث افزایش قیمت کاغذ تحریر در کشور شده است.
کاغذ وارداتی، توان رقابت تولیدکنندگان راگرفت
رئیس سندیکای کاغذ و مقوا در ادامه از افت نیاز کشور به کاغذ روزنامه طی سالهای اخیر به دلیل گسترش شبکههای اجتماعی خبر داد و گفت: نیاز کشور به کاغذ روزنامه از ۱۲۰ هزار تومان در ۱۰ سال گذشته به حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان رسیده است.