دلار کمیاب شد؛ حباب سکه به ۱۲۰ هزار تومان رسید
گلناز پیغمبرزاده
۲۱ اسفند ۱۳۹۶
خبر
6 Views
بسیاری در بازار سکه سرمایهگذاری کرده بودند تا در زمان مناسب و هنگامی که قیمتها بالا رفت، سکههایشان را بفروشند اما اکنون که خرید و فروش در بازار جریان گرفته، کارشناسان از حباب ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومانی در قیمت سکه تمام بهار آزاد طرح جدید خبر میدهند و معتقدند اگر غیر از این بود قطعا حباب قیمتی سکه بیش از این رقمها بود.
به گزارش واحد خبری سیده آمل ، این روزها بازار ارز شرایط خاصی را سپری میکند؛ امروز نه در بازار آزاد و نه در صرافیهای چهارراه استانبول و میدان فردوسی تهران، دلار یافت نمیشد و برخی صرافیهای بانکی نیز فقط به افرادی که مجوز صرافی دارند، دلار را به قیمت ۴۷۹۰ تومان میفروختند.
بر این اساس از صرافیهای چهارراه استانبول تهران و میدان فردوسی که یکی از مراکز اصلی فروش ارز در پایتخت به شمار میرود، هیچ یک از صرافیها به مردم عادی یا مسافر حتی با ارائه پاسپورت و ویزا هم دلار و یورو نمیفروختند. این در حالی بود که دلالان میدان فردوسی که در اطراف این میدان ارزهای خارجی در دست دارند، دلار را ۴۸۰۰ تومان میفروختند. البته تعداد زیادی از همین افراد نیز دلاری برای فروش نداشتند.
حباب ۱۲۰ هزار تومانی سکه
در بازار سکه اما شرایط به گونه دیگری است؛ بر این اساس مانند سالهای گذشته در آستانه عید نوروز تقاضای موجود در بازار سکه و طلا به شکل سنتی افزایش یافته است و با توجه به کاهش عرضه و افزایش تقاضا در این زمینه، نوعی حباب قیمتی ایجاد شده است که پیشبینی میشود پس از رسیدن ایام نوروز، با کاهش میزان تقاضا، این حباب از بین برود.
ثامن و مهر اقتصاد در بانک انصار ادغام میشوند
در بخش موسسات پولی و بانکی هم این روزها حرف و حدیث بسیار است؛ طی سه سال اخیر جریان ساماندهی موسسات غیرمجاز از جدیت بیشتری برخوردار شد و درنهایت در سال جاری با توقف فعالیت تمامی موسسات بزرگ اعتباری غیر مجاز، بانک مرکزی اعلام کرد که دیگر هیچ موسسه غیرمجازی نداریم.
در این مدت موسساتی همچون میزان، ثامن الحجج، فرشتگان، وحدت، افضل توس و البرز ایرانیان منحل شده و فعالیت آنها پایان یافت؛ ولی به هر صورت مراحل بعد از این توقف و به طور خاص رسیدگی به وضعیت مالی و سپردهگذاران آنها جریان دیگری داشت که مدتهاست حواشی آن را باقی گذاشته است.
با توجه به اینکه اموال و دارایی این موسسات نقد نبوده و وضعیت مشخصی نداشت، بانک مرکزی با همکاری سایر دستگاههای مربوط به تعیین تکلیف مرحلهای سپردهگذاران این موسسات وارد شد و با توجه به اموال شناسایی شده، با اختصاص خط اعتباری فرایند مرحلهای تعیین وضعیت سپردهگذاران را شروع کرد.
امروز اما فرشاد حیدری- معاون نظارت بانک مرکزی- با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی گفت که با توجه به قوانین مصوب مجلس و رایزنیهای انجام شده تقریبا دیگر امکان ایجاد موسسات غیر مجاز وجود ندارد.
از سوی دیگر اما در جریان ساماندهی موسسات در ماههای اخیر که با همکاری سران سه قوا انجام شد، با توجه به تخلفاتی که در هیاتهای تصفیه این موسسات رخ داده بود، تصمیم به برکناری آنها به دلیل کوتاهی و یا قصور، گرفته شد و البته طبق تخلفات شکل گرفته بانک مرکزی نزد مقام قضایی اقامه دعوا داشته و جریان در حال پیگیری است
حیدری در این باره توضیح داد: بعد از برکنار هیاتهای تصفیه متخلف موسسات، هیاتهای جدید متشکل از نمایندهای از قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، بانک مرکزی، یک نفر از سهامداران و یک نفر از نماینده سپردهگذاران جریان را در حال پیگیری است.
در هر حال به گفته مسوولان نظارت بانک مرکزی پیشبینی بر این است تا در نیمه اول سال آینده بتوان تکلیف تمامی سپردهگذاران را مشخص کرد.
هیچ کالایی تا پایان فروردین ۹۷ گران نمیشود
در هر کشوری متناسب با سیاست ها، بازار کنترل می شود و باید سامانه فروش کشوری داشته باشیم؛ در این راستا البته از صنعت به عنوان بهترین حوزه برای سرمایه گذاران نام برده میشود و برای استمرار اشتغال و تولید همه دستگاه ها باید همکاری داشته باشند.
امروز اما خبری مبنی بر این اعلام شد که هیچ کالایی از امروز تا پایان فروردین سال ۹۷ گران نمی شود و مردم می توانند تخلف ها را به سامانه ۱۲۴ گزارش دهند.
در این باره همواره تاکید شده که عملیاتی شدن ماده ۶ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان از کارهای خوبی است که باید در کل کشور اجرایی شود و در صورت نهادینه شدن این قانون، رقابت مثبتی را در ارائه خدمت مناسب به مصرف کنندگان شاهد خواهیم بود.
بازدید: ۱