جایگاه تعزیه دراعتقادات مردم
جایگاه تعزیه دراعتقادات مردم برخی ازمنابع، قدمت تعزیه تکیه سیدالشهدای شهررینه بخش لاریجان شهرستان آمل را به حدود ۴۰۰ سال پیش نسبت میدهند و از ملا حسین ضربی، حاج سقا مصفا، حاج علی مخدوم، حاج حسن...
جایگاه تعزیه دراعتقادات مردم
برخی ازمنابع، قدمت تعزیه تکیه سیدالشهدای شهررینه بخش لاریجان شهرستان آمل را به حدود ۴۰۰ سال پیش نسبت میدهند و از ملا حسین ضربی، حاج سقا مصفا، حاج علی مخدوم، حاج حسن سالاری، حاج ابولفتح سالاری بعنوان تعزیهخوانان قدیمی منطقه یاد میکنند.
به گزارش پایگاه خبری سیده آمل:حجت الاسلام حسین شکری امام جمعه بخش لاریجان شهرستان آمل باحضور درتعزیه شهررینه که جمعه هشتمین روز از ماه محرم الحرام در تکیه سیدالشهداء این شهربرگزارشدباتسلیت فرارسیدن ایام تاسوعا وعاشورا برهمه عاشقان اهل بیت عصمت وطهارت مخصوصا عاشورائیان امروز جامعه ما به اهمیت و تاثیرگذاری شبیه خوانی یا تعزیه بر باورهای معنوی مردم پرداخت وبیان داشت: بعداز شهادت امام حسین علیه السلام عزاداری شهدای کربلا به مدت ۴۰سال به دستان خود امام سجاد (ع) برپا می شد.
حجت الاسلام شکری تصریح کرد:این عزاداریها درطول تاریخ بوده که تا الان به دست مارسیده وهمه جای عالم اسلام وعاشقان امام حسین وآزادمردان علاقه خاص خود را در قالب های مختلف به سیدالشهداء علیه السلام نشان می دهند.
جایگاه تعزیه دراعتقادات مردم
وی همچنین ازتاثیرگذاری عزاداری حسینی درقالب تعزیه می گوید: عزاداری حسینی را گاهی درقالب متن و سخنرانی و گاهی درقالب مداحی عنوان می کنند اماعزاداری حسینی درتشکیلات تعزیه یا نمایش شبیه خوانی به نمایش رجزخوانی های اهل بیت عصمت و طهارت درمیدان جنگ با دشمنان داشتند هست که تماشاچیان و مخاطبین را در آن فضای خاص قرارداده و جذب می کند و مخاطب احساس می کند در آن دوران قرار گرفته است.
نزدیک شدن به فضای مظلومیت شهدای کربلا
به گفته امام جمعه لاریجان این شبیه خوانی وتعزیه خوانی ها هم باعث لمس کردن از نزدیک سلحشوری ها و جنگ آوریهای معصومین و مظلومیت شهدای کربلاست وهم بیشترین تاثیر را بر روحیه و افکار مردم برابر اعتقادات ارزشی و معنوی نسبت به آقااباعبدالله حسین دارد و آن حزن و گریه که قرب الهی را دربر دارد.
هیچ نظر! یکی از اولین.