اعلام شکست فیلترینگ درایران
اعلام شکست فیلترینگ درایران با شیوع آلودگی و ایجاد جنگ روانی در فضای مجازی،شبهات و شایعات ناشی از جنگ ۱۲روزه تجاوزاسرائیل به خاک ایران که گردی ازغبارابهامات بر واقعیات موجود را دربرداشت، این روزها...
اعلام شکست فیلترینگ درایران
با شیوع آلودگی و ایجاد جنگ روانی در فضای مجازی،شبهات و شایعات ناشی از جنگ ۱۲روزه تجاوزاسرائیل به خاک ایران که گردی ازغبارابهامات بر واقعیات موجود را دربرداشت، این روزها تیترطرح “اینترنت طبقاتی”رسما درشورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید، ازخبرهای داغ برخط پلتفرم های خبری فضای مجازی شد، ازسویی اخباری دیگر درحوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات حاکی از“لزوم حکمرانی دادهمحوربرای حذف موازیکاری”، “حمایت اضطراری از کسبوکارهای دیجیتال وارد فاز اجرایی شد” و”سیاست وزارت ارتباطات اینترنت باز وبدون محدودیت برای مردم است”منتشر شده و کسی هم جوابگوی این دوگانگی درعصرتکنولوژی انفجار ارتباطات داخل ایران نیست آیا حق دسترسی به اینترنت محدود اقشارخاص جامعه بسته به نوع تخصص، جایگاه اجتماعی، کار و نزدیکی به حکومت معطوف می شود یا سیاست های وزارت فناوری اطلاعات برحسب اینترنت باز و بدون محدودیت برای رونق میدان کسب و کارعموم مردم خواهدبود؟
پایگاه خبری سیده آمل، پس ازشبهات ایجادشده درفضای تبادل اطلاعاتی پلتفرم های فضای مجازی با اولویت دسترسی اینترنت برای کسب و کارهای دیجیتالی در این مقوله سعی در رفع این شبهات را برای مخاطبین خود دارد.
هفته سوم تیرماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام خبری از سوی وزیر ارتباطات آغاز شد. سیدستار هاشمی در نشست مشترک با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور که ابتدای هفته با حضور جمعی از معاونان وزارت ارتباطات و مدیران سازمان نظام صنفی رایانهای کشور برگزارو در آن بر ضرورت تدوین سندی جامع برای حکمرانی دادهمحور راهبردی تأکید کرد.
سیاستهای وزارت فناوری اطلاعات
به گفته وی هدف از حکمرانی دادهمحور، جلوگیری از موازیکاری و فعالیتهای بینتیجه است و باید مسئولیت هر حوزه بهروشنی تعیین شود تا در اجرای دقیق و عملیاتی آن مشکلی پیش نیاید.
از سوی دیگر اعلام شد که فرآیند حمایت اضطراری از کسبوکارهای آسیبدیده در زیستبوم اقتصاد دیجیتال که بدنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی آغاز شده بود، وارد مرحله جدیدی شد و معرفی متقاضیان واجد شرایط به بانک عامل از این هفته آغاز میشود.
درباره جزییات این طرح گفته شده در قالب آن، شرکتهای دانشبنیانی که در دوران بحرانی اخیر فعال بودهاند و دچار آسیبهای مشخصی در زیرساخت، درآمد یا توان تولید شدهاند، میتوانند از تسهیلات سرمایه در گردش بهرهمند شوند.
ارائه تسهیلات به کسب و کار دیجیتال
نرخ سود این تسهیلات ۱۵.۳۳ درصد وسقف آن یکهزار میلیارد ریال است. دوره بازپرداخت نیز شامل سه ماه تنفس و ۹ماه بازپرداخت ماهانه خواهد بود. ضمانت اعتباری صندوق نوآوری جایگزین تضامین سنتی در این تسهیلات شده است. از شروط کلیدی برای دریافت این تسهیلات، فعال بودن شرکت در دوره بحران و همچنین عدم تعدیل نیروی انسانی در طول زمان بهرهمندی از تسهیلات است.
افزایش تابآوری اجتماعی با فعالیت سکوها درایام جنگ ازدیگر خبرهای مهمی بود که منتشر شد
سید محمد امین آقامیری– دبیر شورای عالی فضای مجازی این خبر را اعلام کرد و گفت یکی از مهمترین مسائلی که صحنه این جنگ ۱۲ روزه را به نفع کشور عوض کرد این بود که با فعالیت سکوها، زندگی مردم متوقف نشد و تمام فعالیتهای روزمره از انجام امور بانکی تا خرید و دریافت سایر خدمات به صورت کامل انجام شد و خللی در زندگی مردم بوجود نیامد.
آقامیری معتقد است مرکز ملی فضای مجازی تمام تلاش خود را می کند تا مسائل و مشکلات کسب وکارها برطرف شود. مرکز ملی فضای مجازی تمام تلاش خود را می کند تا مسائل و مشکلات کسب وکارها برطرف شود. البته در این سالها تلاش شده که قوانین و مقررات خوبی در این حوزه وضع شود و مصوبات بسیار خوبی هم داشته است اما در عین حال باید با کمک سایر دستگاه ها روند اجرایی سازی سرعت یابد.
بانزدیک شدن به پایان هفته، نشست تخصصی بانام اینترنت وآینده ایران دروزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات برگزارودرآن تشریح شدکه بدون سرمایه گذاری درعرصه اقتصاد دیجیتال، پلتفرمها رشد نمیکنند و امروز اقتصادهای پیشرو رشد خود را مدیون این سیاستها و اینترنت است.
اعلام شکست فیلترینگ درایران
در این راستا، احسان چیتساز – معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات- گفت: سیاست این وزارتخانه اینترنت باز و بدون محدودیت برای مردم است و آن را با هدف توسعه کشور دنبال میکنیم. چیزی که واضح است و وزارت ارتباطات آن را دنبال میکند، این است که فیلترینگ سیاست شکست خوردهای است و اهداف آن محقق نشده است.
وی بر اهمیت همکاری و ایجاد ظرفیتهای آگاهیبخشی در جامعه تأکید کرد و افزود: باید بتوانیم سیاستهای هوشمندانهتر و اصلاحات لازم را در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال اعمال کنیم و در مسیر رشد اقتصادی گام برداریم.
همچنین بهزاد اکبری – مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت – تصریح کرد: مسئله امنیت سایبری برای همه دردنیا مهم است و یکی از حوزههایی که کمبود نیروی انسانی و آسیبپذیری را در آن شاهدیم در همین حوزه امنیت سایبری است زیرا طی سالهای گذشته، سازمانها و شرکتها در زمینه منابع انسانی ماهر دچار مشکل شدهاند. همچنین هنوز سرویسهای ابری در کشور شکل نگرفته است.
سیاستهای پیچیده فناوری اطلاعات
به گفته معاون وزیرارتباطات براساس اندازهگیری وبررسیهای انجام شده، شبکه ایران یکی از آلودهترین شبکههاست.خوشبختانه ظرفیت های لازم را برای مقابله داریم اما بدلیل وجود آلودگیها، از آن هم برای دی داس و هم برای حمله به داخل استفاده میشود. در گذشته، راهحلهای فنی میتوانستند کنترلهای لازم را فراهم کنند، اما امروزه این رویکرد کافی نیست.
در ادامه بالاخره وزیرارتباطات به افزایش شایعات طرح طبقاتی شدن اینترنت واکنش نشان داد و تصریح کرد: مبارزه با ناامنی دیجیتال و فیلترشکن بازی نیازمند اتخاذ تصمیم درست و اعتماد به مردم است.
موضع رئیس جمهور به طرح اینترنت طبقاتی
سید ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درشبکه اجتماعی ایکس با باز نشر توئیت رئیس جمهور درباره اینترنت طبقاتی نوشت: موضع صریح رئیس جمهور محترم در خصوص مخالفت با اینترنت طبقاتی و حق دسترسی همه به اینترنت، در تریبون عمومی و جلسات کاری مبین نظر و شیوهی عمل دولت چهاردهم و وزارت ارتباطات در اینخصوص میباشد. مبارزه با ناامنی دیجیتال و فیلترشکن بازی، نیازمند اتخاذ تصمیم درست و اعتماد به مردم است.
گفتنی است که در جلسه روز سه شنبه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهور، آئیننامه اجرایی کمیته «تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصاد رقومی (دیجیتال)» با اتفاق آرای اعضای شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسید که بسیاری این مصوبه را آغاز طرح اینترنت طبقاتی می دانند.
اما سخنگوی دولت به صراحت اعلام کرد: اینترنت طبقاتی هیچ وقت در دستور کار دولت نخواهدبود.
نتیجه بازنشر سخنان مسئولین فن آوری اطلاعات کشور
آنچه که از توضیحات دوگانه مسئولین برمی آید برای کوتاه شدن دست صاحبان فیلترشکن و افزایش امنیت فضای مجازی احتمال تصویب و اعمال طرح ” اینترنت طبقاتی” دور از ذهن و واقعیت نیست که در آینده ای نزدیک مشخص خواهدشد.
هیچ نظر! یکی از اولین.