جمعه, ۱۸ آبان ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-08
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 37683 |
|
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۳ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

ادبیات فارسی ظرف همه ارزشهاست نخستین کنگره بین المللی معرفی مشاهیر و مفاخرشهرستان آمل درقالب همایش طالب آملی با حضور مهمانان خارجی پروفسور بکرام شکلا، رئیس مرکز رایزن فرهنگی درسفارت هندوستان-ایران، دکترمشتاق احمدگنایی رئیس گروه اقبالیت دانشگاه کشمیر ، دکتر شاهنورشاه استادیار زبان فارسی دانشگاه کشمیر و دکتر حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی […]

ادبیات فارسی ظرف همه ارزشهاست

نخستین کنگره بین المللی معرفی مشاهیر و مفاخرشهرستان آمل درقالب همایش طالب آملی با حضور مهمانان خارجی پروفسور بکرام شکلا، رئیس مرکز رایزن فرهنگی درسفارت هندوستان-ایران، دکترمشتاق احمدگنایی رئیس گروه اقبالیت دانشگاه کشمیر ، دکتر شاهنورشاه استادیار زبان فارسی دانشگاه کشمیر و دکتر حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و بنیادسعدی و دکتریوسف نوری استاندارمازندران باتفاق هیات همراه و حجت الاسلام یعقوبیان امام جمعه آمل و حاجی پورنماینده منتخب آمل و مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان آمل و طالب دوستان استان در سالن دانشگاه شمال برگزارشد.

به گفته حدادعادل، جا دارد جوانان این مرزو بوم بدانند فرزندان چه نیاکانی هستند و چه پشتوانه هویتی را دارند.

گزارش پایگاه خبری سیده آمل: رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و بنیادسعدی بعنوان سخنران ویژه کنگره با بیان اینکه این مجلس بنام طالب آملی است و شایسته می دانم درباره طالب با اشاره به ۲ نکته قدری صحبت شود اظهارداشت: قبل از معرفی طالب آملی باید به جایگاه آمل در این منطقه طبرستان به جهات مختلف سابقه تاریخی خودش و یک شهرشخصیت پرور است که در طول تاریخ مفاخر فراوانی از آن برخاستند پرداخت.

توصیه دکتر حداد عادل به دوستداران مشاهیر آملی

دکتر حداد عادل افزود: بنده به جهت مسئولیتی که در بنیاد دایره المعارف اسلامی دارم؛ آنجا دایره المعارفی را بنام دانشنامه جهان اسلام تعریف می کنیم که بزرگان ایران و اسلام درآن معرفی می شوند .

وی با تاکیدبراینکه من می دانم به حرف الف در دایره المعارف به آمل و شخصیتهای بزرگ بنام آملی که درتاریخ نامورشدند برسیم شاید یک جلد از دانشنامه ما کافی نباشد که همه بزرگان این منطقه را معرفی کنیم، اذعان داشت: جا دارد دانشگاههای آمل با کمک حوزه های علمیه دانشنامه ای مخصوص بزرگان آملی تدوین کنند که شخصیتهای دیروز و امروز آمل را معرفی کنند.

به گفته حدادعادل، جا دارد جوانان این مرزو بوم بدانند فرزندان چه نیاکانی هستند و چه پشتوانه هویتی را دارند.

توانمندی طالب آملی در اشعار و سروده های ادبیات فارسی و گویش محلی

وی به قرابت هندوستان با ایران پرداخت و گفت: در دوران خاصی از تاریخ هند مقصد و مقصود بسیاری از هنرمندان؛ شاعران؛ متفکران؛ طبیبان و صنعتگران ایرانی بوده است و ایران یک خزانه نیرو بود برای پادشاهان هندوستان و کاروان شاعران از ایران بسمت هند روانه بودند که خودش یک تاریخ مفصلی است که طالب آملی شما هم یکی از آنها بود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و بنیادسعدی خاطرنشان شد: طالب را می توان یکی ازشاعران مبتکرسبک هندی دانست.

داستان طالب و زهره در فرهنگ عامه

وی از خصوصیات دیگر طالب آملی می گوید: طالب را فقط ادبا و دانشمندان و شعراء نمی شناختند بلکه سروده های افسانه ها و ترانه های داستان طالب و زهره نیز در بین فرهنگ عامه مخاطبان خریدار بسیاری داشت.

دکتر حدادعادل همچنین ادامه داد: طالب با اشعار خود از اساتید و الگوی شعرای سبک هندی امثال صائب و بیدل پس از خود محسوب می شود که در اشعار خود از وی نیز نام برده و ستوده اند.

وی با اشاره به عمرکوتاه طالب آملی بیان داشت: وی که درسن۴۹ سالگی دارفانی را وداع گفت در طول عمرخود به ادبیات فارسی و شاعران پیشین آشنایی عمیقی داشته و با احترام از بزرگان ادب فارسی یاد می کرد.

دکترعادل تصریح کرد: طالب آملی با اینحال که از سوی مادر آملی بود و گویش آملی داشت و با لحجه محلی بین مردم ورود پیدا می کرد اما به ادبیات و زبان فارسی مسلط بود همچنان که آسمان پرستاره زبان و ادب فارسی اشعارش به وسعت شبهه قاره هندوستان تجلی کرد.

زبان فارسی نشان بارز هویت ایرانی

عضو بنیاد دایره المعارف اسلامی کشور با اعلام اینکه امروز زبان فارسی درکنار دین اسلام نشان بارز هویت ایرانی؛ اسلامی ماست و ما وارث سرمایه بزرگی هستیم، یادآورشد: در دنیایی که تندباد جهانی شدن می خواهد فرهنگ های بومی و مستقل را برباد دهد و ما شاهد فجایع غیرانسانی هستیم، ما محتاج معارف اسلامی ایرانی هستیم که در ادبیات ما به ظهوررسیده استو شرم آورتر این است که عوامل این جنایات هرجنایتی را که می کنند به اسم تمدن است و خودشان را از دنیا طلبکار می دانند.

ادبیات فارسی ظرف همه ارزشهاست

دکترحدادعادل در پایان تاکیدکرد: آنها مردم آزاده ای را که برای استقلال خود و وطنشان به جهت بیرون راندن اشغالگران برخاستند را تروریست می دانند و به این بهانه همه جا را ویران می کنند پس در چنین فضایی ما احتیاج داریم که فرهنگ مستقل خودمان را بشناسیم که آن فرهنگ در آئینه ادب فارسی متجلی شده و قدر این ارزشهای انسانی و اسلامی را درفرهنگ ناب خودمان بدانیم که ادبیات فارسی ظرف همه ارزشهاست.

ادبیات فارسی ظرف همه ارزشهاست
ادبیات فارسی ظرف همه ارزشهاست
seyyedeamol.ir
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید