ثبت ۳۶۵تعزیه درتکیه رینه
ثبت ۳۶۵تعزیه درتکیه رینه درواقع تعزیه به نوعی «مراسم ترحیم» برای تسلی دل بازماندگان است، خود واژه تعزیه نیز به معنای سوگواری، عزاداری و تسلیت باد است که با نمایش و به تصویرکشاندن واقعه با زبان گفتگو...
ثبت ۳۶۵تعزیه درتکیه رینه
درواقع تعزیه به نوعی «مراسم ترحیم» برای تسلی دل بازماندگان است، خود واژه تعزیه نیز به معنای سوگواری، عزاداری و تسلیت باد است که با نمایش و به تصویرکشاندن واقعه با زبان گفتگو و اشعار و حرکات بر حافظه تصویری مخاطب تاثیرشگرف گذاشته و او را به همان صحنه مدنظر نزدیک می کند.
پایگاه خبری سیده آمل درمجال شبیه خوانی یاهمان تعزیه ایام سوگ آقااباعبدالله حسین ازمتولیان برپایی این سوگواری معظم درتکیه سیدالشهدای شهر رینه لاریجان شهرستان آمل که به گفته پیشکسوتان متولی آن، قدمت ۵۰۰ ساله دارد و تمبرتعزیه رینه هم به ثبت ملی میراث فرهنگی رسیده برای علاقمندان گپ و گفتی در قالب گزارش ارائه داد.
حاج حسن سالاری رینه ای ازتعزیه خوانان به نام استان مازندران که غالبادرنقش حرریاحی درتعزیه ها حضوردارد در گفتگوباسیده آمل به تعداد ۳۶۵تعزیه به ثبت رسیده درتکیه سیدالشهدای شهررینه اشاره کردو گفت: البته در دهه اول محرم ما با ۲تعزیه درشب و ۱۳تعزیه درایام دهه اول محرم که به۱۵تعزیه می رسد بصورت نمایش به سوگ امام حسین و ۷۲شهید کربلا می نشینیم.
این تعزیه خوان باتجربه ابرازداشت: جز یکی دوتعزیه خوان اکثرتعزیه خوانان ما دراین ایام تعزیه خوانان بومی هستند که به عشق امام حسین نقش آفرینی می کنند.
مدیریت تکیه سیدالشهدای رینه طی ۴۰ سال
از تعزیه نگذریم به سراغ سقاخانه تکیه سیدالشهدای رینه می رویم که محل گردهم آیی و انسجام نه تنها اهالی رینه بلکه عاشقان به ولایت ائمه معصومین از اقصی نقاط کشور و پایتخت نشینان وشهرهای اطراف از مازندرانی ها است.
حاج علیرضا منفردی رینه ای از پیشکسوتان گرداننده اطعام دهی ایام محرم و صفر از خاطرات نذورات اطعام دهی قدیم الایام تا کنون می گوید: آن قدیم ها که امکاناتی در شهرهای ییلاقی نبود بزرگان طوائف رینه با برپایی کرسی خانواده ها را به عشق عزای حسین در سقاخانه ها جمع می کردند.
این پیشکسوت ادامه داد: نذورات اطعام دهی را هم همان بزرگ طایفه بامدیریت رهبری می کرد و هرخانواده در منزل خود با طبخ یک دیگ طعام نذری در سقاخانه تکیه میزبان مهمانان عزای حسینی از راههای دور و نزدیک می شد.
به گفته منفردی، باورهای دینی آن زمان بسیار قوی بود که باتوجه به نداشتن امکانات درسررما و گرما مردم به عشق سوگواری تعزیه امام حسین به تکیه سیدالشهدای رینه می آمدند.
وی همچنین اذعان داشت: به مرور زمان با آمدن امکانات به شهر رنگ و روی سقاخانه و تکیه رینه هم تغییر کرد و با کمک اهالی از سالهای ۶۰ الی ۶۵ آشپزخانه تکیه راه اندازی شد و نذورات اطعام دهی محرم و صفر بصورت تجمیعی در این آشپزخانه پخت شده و به عزاداران حاضر اطعام دهی می شود.
مقدار نذورات اطعام دهی
حاج علیرضا منفردی رینه ای بااعلام اینکه روزانه ۶۰۰کیلوگرم برنج و ۴۰۰کیلو گوشت درتکیه رینه اطعام دهی می شود که در ایام تاسوعا و عاشورا این میزان به یک تن خواهدرسید، افزود: در این اطعام دهی، بزرگ هرطایفه رینه درسقاخانه ها گوشه ای ازکارمدیریت نذورات را بعهده می گیرند، مثلا: طایفه خسروی های رینه، طایفه بایه های رینه، طایفه سالاری های رینه، طایفه مومنی های رینه و فرامرزی ها و دیگر طوائف رینه در این عزاداری با هم همکاری می کنند تا هرچه بهتر با نظم بیشتر مراسمات محرم و صفر برگزارشود.
اداره ۳۵سقاخانه در تکیه سیدالشهدای رینه
محمدرضا طهماسبی، یکی دیگر از دستداران سقاخانه های تکیه سیدالشهدای رینه که از ۸ سالگی خادم امام حسین در این تکیه بود در توصیف سقاخانه ها خاطرنشان شد: درتکیه سیدالشهدای رینه ۳۵سقاخانه در ۲ طبقه دایرهست که هرسقاخانه توسط بزرگ آن طایفه اداره می شود.
درپایان درسوگ مظلومیت آقااباعبدالله حسین ویاران باوفایش پای گفتگوی مادر؛فرزندی وعمه سادات حضرت زینب درتعزیه حضرت علی اکبرکه روز هشتم محرم در این تکیه واجب التعظیم به اجراء درآمد نشستیم.
ثبت ۳۶۵تعزیه درتکیه رینه



هیچ نظر! یکی از اولین.