به گزارش واحد خبری سیده آمل با اقدام ایسنا در انتشار گزارش میزان داخلیسازی خودروهای سواری در حال تولید، تشت رسوایی خودروسازان از بام افتاد!.
داخلیسازی یکی از هدفهای اولیه و محوری صنعت خودروی ایران از بدو آغاز به کار در حدود پنج دهه گذشته تاکنون بوده است. در فرایند داخلیسازی، قطعات و مواد اولیه خودروهای تولیدی در کشور به جای واردات، از سوی قطعهسازان داخلی تولید میشود که این موضوع، رشد اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و افزایش تولید ناخالص داخلی را به دنبال دارد.
در این شرایط اما گزارشی که امروز منتشر شد نشان میدهد بیشتر خودروهای سواری در حال تولید از سوی خودروسازان داخلی (از نظر تعداد مدل) تنها در حد ناچیز ۲۰ درصد، داخلیسازی شدهاند.
داخلیسازی ۲۰ درصدی به این معناست که خودروسازان تقریبا تمام قطعات خودروهای مربوطه را از خارج وارد کرده و تنها فرایند مونتاژ قطعات و رنگ بدنه را در داخل انجام میدهند.
طبق گزارش منتشر شده، از محصولات ایرانخودرو خودروهای هایما، سوزوکی، پژو ۲۰۰۸، پژو ۳۰۱ و از محصولات سایپا برلیانس، سراتو، چانگان و S۳۰۰، تنها در حد ۲۰ درصد داخلیسازی شدهاند. تمام خودروهای سواری تولیدی از سوی سایر خودروسازان داخلی از جمله گروه خودروسازی بهمن، کرمان موتور و مدیران خودرو که شامل حدود ۲۰ مدل خودرو میشود نیز تنها در حد ۲۰ درصد داخلیسازی شدهاند.
این گزارش نشان میدهد که ادعای بیشتر خودروسازان مبنی بر ایجاد اشتغال و حمایت از کارگران ایرانی تا حد زیادی نادرست است زیرا وقتی خودروسازان تقریبا تمام قطعات خودروهای تولیدی خود را از خارج از کشور بهویژه چین وارد میکنند، آنها در حقیقت در حال ایجاد اشتغال برای کارگران و قطعهسازان بیگانه و نه ایرانی هستند!.
امید است مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوع ناچیز بودن میزان داخلیسازی بیشتر خودروهای سواری در حال تولید (از نظر تعداد مدل) را در دستور کار قرار داده و تدابیری بیاندیشند تا موضوع به نام کارگر ایرانی و به کام کارگر خارجی تمام نشود.
برنج سرپایینی رفت!
اما کاهش قیمت برنج ایرانی از دیگر خبرهای اقتصادی قابل توجه امروز بود. در این رابطه معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد “قیمت برنج ایرانی ۱۰ تا ۱۸ درصد کاهش یافته است”.
به گفته علیاکبر مهرفرد، در شمال کشور قیمت برنج در عمدهفروشی حدود ۱۰ تا ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی نمیخواهد این محصول بیشتر از این کاهش قیمت داشته باشد و تولیدکنندگان متضرر شوند، آن را برای ذخیرهسازی خریداری میکند.
خبر بد یا خوب برای سیگاریها!؟
در خبر قابل توجه دیگری از قیمتها امروز رییس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات اعلام کرد که “در صورت تصویب بند ۷ الحاقی تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ قیمت هر نخ برند سیگار ایرانی با افزایش ۵۰ درصدی و هر نخ برند سیگار خارجی تولید داخل حدود ۱۰ درصد افزایش قیمت همراه خواهد شد”. اگرچه اخبار مربوط به افزایش قیمت همواره برای مصرفکنندگان ناراحت کننده و نامطلوب است اما گران شدن سیگار شاید از معدود گرانیهایی باشد که مفید هم میتواند باشد تا مردم کمتر پول خود را دود کنند!.
نگاهی به قیمت مسکن در تهران
اما تا بحث قیمتها است به گزارش اقتصادی دیگری اشاره کنیم که نشان میدهد در ۷۲ درصد سطح مسکونی شهر تهران هنوز قیمت مسکن پایینتر از میانگین این شهر است. بررسی آمار دی ماه بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران نشان میدهد که میانگین قیمت ۱۶.۷ درصد و میانگین معاملات ۱۳.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالا رفته است. اما در ۱۶ منطقه تهران قیمتها پایینتر از متوسط شهر تهران است و تنها ۶ منطقه واقع در شمال و شمال غرب تهران بالاتر از میانگین قرار دارند.
ایرانیها بیشتر عمر میکنند
تا از بحث اعداد و ارقام خارج نشدیم به گزارش قابل توجهی اشاره کنیم که امروز در رابطه با افزایش امید به زندگی ایرانیها منتشر شد. طبق گزارش جدید بانک جهانی، امید به زندگی ایرانیان از ۴۵ سال به ۷۶ سال افزایش یافته است که یکی از چشمگیرترین پیشرفتها در بین کشورهای جهان محسوب میشود.
در این گزارش امید به زندگی مردم ۱۹۰ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص شده میانگین امید به زندگی مردم جهان از حدود ۵۲ سال در دهه ۱۹۶۰ به حدود ۷۲ سال در دهه ۲۰۱۰ رسیده است.
بخاریهای غیراستاندارد کشندهاند!
در خبر مهم دیگری امروز معاون دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر نسبت به استفاده از بخاریهای برقی غیراستاندارد به شهروندان هشدار داد.
علیرضا احمدی یزدی با اشاره به بخاریهای برقی غیراستاندارد موجود در بازار خاطرنشان کرده که “متاسفانه مشترکان گاهی به دلیل ارزانی و یا مسائل دیگر اقدام به خرید لوازم غیراستاندارد میکنند که همین مساله موجب شده در روزهای اخیر شاهد چند حادثه در پی استفاده از بخاریهای برقی غیراستاندارد باشیم”.
وعده وزیر به مشتریان کممصرف اینترنت
خبرهای مرتبط با آمار و ارقام اقتصادی امروز تمامی ندارد. در خبر دیگری امروز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قول بررسی شرایط ارائه اینترنت ثابت برای مشترکان کممصرف را داده و تاکید کرده است که “در تعرفه جدید، مشترکان کممصرف که پهنای باند بالا نیاز دارند، فاقد انتخاب مناسب هستند. برای رضایت این دسته از کاربران، پیشنهادهایی در حال بررسی است که تلاش میکنیم تا فروردین ماه به نتیجه نهایی برسد”.
درخواست برای افزایش دستمزد کارگران
یک فعال کارگری تاکید کرد که باید به سمت واقعی شدن مزد کارگران و بازنشستگان برویم زیرا این کار ضمن بهبود معیشت کارگران و بازنشستگان، فضای کار را برای نیروهای جوان باز میکند.
به گفته رحمتاله پورموسی “اگر به دنبال کاهش نرخ بیکاری در جامعه هستیم، دستمزدها واقعی و وضعیت معیشت خانوارها با این کار تقویت شود. باید دستمزد کارگران به دلیل عقبماندگیهای مزدی سالهای قبل در یک بازه زمانی پنج تا ۱۰ ساله افزایش پیدا کند تا ضمن جبران این فاصله، وضع معیشت کارگران بهبود یابد”.
بورسبازان مواظب باشید
در خبر اقتصادی قابل توجه دیگری امروز مدیرعامل بورس تهران از احتمال اخراج چهار شرکت از بورس خبر داد. حسن قالیباف اصل در این رابطه اظهار کرد:” سه یا چهار شرکت پتانسیل خروج از بورس دارند که به هیات پذیرش آنها را معرفی کردیم قرار است برنامههایشان را بدهند و درباره آنها تصمیمگیری کنیم”.
به گفته وی اگر شرکتی گزارش های مالیاش را ندهد اگرچه همان ابتدا تعلیق نمیشود اما در فرایند تعلیق قرار میگیرد بدین صورت که شرکتی که گزارش یک ماهه خود را ندهد و یا دیر بدهد در فرایند تعلیق قرار گرفته و در کنار نمادش علامتی گذاشته میشود که نشانه این است که شرکت گزارش نداده تا سهامداران آگاه باشند.
چادرنشینی عدهای از زلزلهزدگان کرمانشاه
اما در شرایطی که مسوولان بنیاد مسکن ادعا میکنند ۹۹ درصد واجدین دریافت کانکس در کرمانشاه تعیین تکلیف شدهاند، انتشار تصاویری در فضای مجازی حاکی از چادرنشینی بعضی هموطنان زلزلهزده کرمانشاه دارد. بنا به گفته مسوولان، تقریبا ۹۹ درصد از ۱۴ هزار خانوار واجد دریافت کانکس در کرمانشاه، کانکسهای خود را دریافت کردهاند و افراد باقی مانده در چادرها که تصاویرشان در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود عمدتا کسانی هستند که به جای کانکس، پول اسکان موقت و دائم را گرفتهاند. تعداد اندکی هم جزو یک درصدی هستند که هنوز کانکس دریافت نکردهاند.
جمعیت ۱۶۰ میلیونی سیمکارتها در ایران!
امروز اعلام شد که حدودا دو برابر جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور سیمکارت به مشترکان واگذار شده است. در مورد تعداد بالای سیمکارتهای واگذار شده در کشور میتوان گفت که بخش زیادی از شهروندان ایرانی به دلایل مختلفی از بیش از یک خط استفاده میکنند یا اینکه برخی از خطوطی که خریداری کردهاند را بلااستفاده گذاشتهاند. علت این مساله از طرفی هم خود اپراتورها میتوانند باشند که به خاطر جلب مشتری و نفوذ در بازار این خدمات به ارائه سیم کارت رایگان یا با قیمت نازل و غیره اقدام میکنند.
بازگشت تلگرام به اپاستور
اپلیکیشن پیامرسان تلگرام و نسخه جدید آن که از روز گذشته از اپاستور حذف شده بودند، به این فروشگاه آنلاین بازگشتند. در حالیکه روز گذشته نسخه جدیدی از اپلیکیشن تلگرام با عنوان “تلگرام ایکس” برای اندروید اضافه شده بود، شرکت اپل این پیامرسان را از اپاستور حذف کرد. البته مدیر و تیم پشتیبانی تلگرام، وعده بازگشت تلگرام را به فروشگاه اپل، در اسرع وقت داده بودند. در نهایت پاول دوروف -مدیر تلگرام- در توییت خود، خبر بازگشت تلگرام به اپاستور را داد.
بازدید: ۷