پاپ خواهان تلاش بین‌المللی درباره سوریه، کره‌شمالی و فلسطین شد

رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در سخنرانی سالانه‌ای که در حوزه سیاست خارجی انجام می‌دهد امروز (دوشنبه) خواهان تلاش‌های هماهنگ بین‌المللی به منظور احیای اعتماد در مسائل سوریه، شبه جزیره کره و مساله فلسطین شد.

به گزارش واحد خبری سیده آمل، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در این سخنرانی از رهبران سیاسی خواست تا منزلت مردم خود را فراتر از جنگ، منفعت یا قدرت قرار دهند.

او در سخنرانی خطاب به سفرای بالغ بر ۱۸۵ کشور جهان در واتیکان سیتی بر لزوم احترام به وضعیت موجود در شهر قدس و خودداری از هرگونه ابتکارعملی که خصومت‌ها را بدتر کند، تاکید کرد.

اگرچه او اشاره مستقیم به آمریکا نکرد، اما بسیاری از حرف‌های او تلویحا به دولت ترامپ اشاره داشتند.

او در همین راستا از دولت‌ها خواست مراقبت‌های بهداشتی همگانی را برای همه تامین کنند، به تعهدات توافق سال ۲۰۱۵ پاریس برای مقابله با تغییرات آب‌وهوا متعهد باشند و مهاجران را بهتر در جامعه خود بپذیرند و در یک بحث و مناظره فراگیر و حقیقی بر سر خلع سلاح هسته‌ای مشارکت کنند.

فرانسیس در سخنرانی در صدمین سالگرد طرح پیشنهادی وودرو ویلسون، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا بر سر تشکیل “لیگ ملت‌ها” گفت: رهبران امروز می‌توانند از جنگ جهانی اول دو درس بگیرند. اول اینکه پیروزی هرگز به معنی خوار و حقیر کردن دشمن شکست خورده نیست و همچنین چیزی که جلوی جنگ را می‌گیرد نه قانون ترس و وحشت بلکه قدرت منطق و آرامش است.

او نسبت به خطر جنگ هسته‌ای در شبه جزیره کره هشدار داد و تهدید این جنگ هسته‌ای را در صدر فهرست بحران‌های جهانی قرار داد.

او تاکید کرد: این اهمیت بسیار زیادی دارد که از هرگونه تلاشی برای گفت‌وگو در این بحران حمایت کنیم، به این هدف که راه‌های جدید برای غلبه بر مناقشه‌های فعلی، افزایش اعتماد و تضمین آینده صلح آمیز برای مردم کره و کل جهان بیابیم.

او تدابیر اعتمادساز در بحران سوریه را خواستار شد و از جامعه بین‌الملل خواست تا موجب تسهیل بازگشت همه پناهجویان به ویژه مسیحیان فراری از جوامع دارای گروه‌های مسیحی از زمان پیامبری مسیح (ع) شود.

او به تنش‌های اخیر در “سرزمین مقدس” (فلسطین) اشاره کرده و تقاضا کرد که هر ابتکارعملی برای این منطقه به دقت مورد سنجش قرار بگیرد تا از تشدید خصومت‌ها جلوگیری شود.

او همچنین خواهان راه حل دو کشوری برای مناقشه فلسطین و اسرائیل و رعایت وضع موجود در شهر قدس شد.

پاپ فرانسیس در عین حال اظهار امیدواری کرد که انتخابات سال جاری میلادی در ونزوئلا درگیری‌های موجود در این کشور را برطرف کرده و مردم این کشور را نسبت به آینده امیدوار کند.

About گلناز پیغمبرزاده

Check Also

مصوبات بلندمرتبه سازی درمازندران

مصوبات بلندمرتبه سازی درمازندران

مصوبات بلندمرتبه سازی درمازندران در حاشیه جلسه پیگیری مصوبات پروژه های عمرانی شهرستان آمل با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *