محصولات کشاورزان مازندران دربازارهای جهانی
گلناز پیغمبرزاده
۲۶ مهر ۱۳۹۶
خبر
3 Views
تجار مازندرانی در حالی از انتظار بازارهای جهانی برای محصولات کشاورزی خود سخن میگویند که این عده بر رفع موانع صادراتی در کشور تاکید دارند.
به گزارش واحد خبری سیده آمل ، بازارهای جهانی در انتظار محصولات کشاورزی مازندران، کاهش درآمدهای نفتی و نوسانات شدید آن ، افزایش جمعیت کشور، کاهش قدرت خرید و در نتیجه بر هم خوردن رابطه مبادله به نفع کشورهای صنعتی و پیشرفته در راه تجارت با کشورهای جهان سوم، باید زنگ خطر را برای برنامهریزان و سیاستگذاران اقتصادی کشور به صدا در آورده باشد و به این باور رسیده باشیم که توسعه صادرات غیرنفتی و رهایی از اقتصاد تک محصولی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
با توجه به اینکه کشورمان به دلیل شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی جزو معدود کشورهای دنیا است که قابلیتهای بالایی در تولید محصولات کشاورزی دارد و از نظر تنوع تولیدات محصولات باغی چهارمین کشور دنیا پس از کشورهای چین، ترکیه و آمریکا است میتوان به عنوان بخشی از استراتژی توسعه صادرات کشور به بخش کشاورزی و باغداری توجه بیشتری نشان داد.
بر این اساس می توان صادرات محصولات کشاورزی را از مهمترین راهکارها برای دستیابی به این اهداف دانست تا جایی که در تحقیقات مرکز پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی مشخص شد که یک درصد رشد در صادرات کشاورزی میتواند ۴ دهم درصد اشتغالزایی را افزایش دهد.
در این میان مازندران هم با دارا بودن ۲۲۰ هزار هکتار شالیزار و ۱۲۰ هزار هکتار باغ و تولید حدود ۸ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، قطب مهم عرصه کشاورزی کشور محسوب میشود و بزرگترین تولید کننده ۱۷ محصول کشاورزی کشور مانند برنج، مرکبات، گل و گیاه، کیوی، گوشت سفید، آبزی پروری و نهال زیتون است.
این استان حدود هفت درصد کل سطح زیر کشت محصولات سالانه و دائمی کشور را به خود اختصاص داده است که این توانمندی میتواند زمینه مناسبی برای افزایش صادرات غیر نفتی کشور باشد.
به همین منظور و برای رفع مشکلات صادراتی تجار مازندرانی، صبح امروز جلسه ای به ریاست محمد جعفری رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی مازندران در محل اتاق برگزار شد.
تاکید بر ایجاد پنجره واحد در گمرک ساری
محمد جعفری در این نشست گفت: مازندران قطب کشاورزی در کشور بوده که شش ماه دوم سال فصل مرکبات تولید و صادرات است که نیازمند حمایت جدی دولت است.
وی افزود: بررسی مسائل و مشکلات صادرکنندگان، پیگیری تشریفات گمرک و واردات و پیگیری پرداخت یارانه صادرکنندگان کیوی و مرکبات از مهمترین مشکلات استان است که اتاق بازرگانی به عنوان حامی بخش خصوصی پیگیر این امر است.
جعفری تصریح کرد: مشکل بعدی نداشتن پنجره واحد در گمرک ساری بوده که باید هرچه سریعتر این پنجره تشکیل تا روند کاری تسریع یابد.
وی بیان کرد: متاسفانه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مازندران در بحث صادرات دچار چالش هستند که به عنوان مثال صادرات مرکبات با کانتینر یخچال دار و شناو سردخانه ای و طبق دستور العمل توسعه تجارت شاخصهای بسته بندی با گمرک مغایرت دارد که باید پیگیر این امر باشیم.
رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی و امور گمرکی اتاق بازرگانی مازندران گفت: اتاق بازرگانی مازندران درخواست کرد صادرات کالا به کشورهایی مانند آذربایجان، عراق، ترکیه و ارمنستان که دارای مرز مشترک با ایران هستند و یا بعد مسافت آنچنانی ندارند الزامات برداشته شود و برای دیگر کشورها که مسافت زیادی دارند این الزام رعایت میشود.
جعفری گفت: در زمینه پرداخت یارانه و مشوقهای صادراتی از سال ۸۹ تاکنون پرداخت نشد که سازمانهای مربوطه مانند سازمان مدیریت وجهاد باید پاسخکوی بخش خصوصی باشند.
حجت محمد امینی، کارشناس تجارت خارجه سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در این نشست گفت: در شش ماهه نخست امسال ۱۹۲ میلیون دلار ارزش صادرات استان بود که در مقایسه با مدت مشابه سال هشت درصد کاهش داشت که شاخصه اصلی کاهش صادرات مواد خام مانند سیمان و فرآوردههای سیمانی بود که وزن زیادی داشتند.
وی بیان کرد: در زمینه واردات در شش ماه نخست ۳۹۷ میلیون دلار بود و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۶ درصد رشد داشت که بیشترین کالای وارداتی موادد اولیه ماشین آلات، جو، ذرت، انواع روغنها، چوب و تخته و کاغذ بود.
محمد امینی بیان کرد: در زمینه کمک سود پرداختی صادرکنندگانی که در سال۹۴ از تسهیلات بانکی استفاده و سال ۹۵ تسویه کردند از شش درصد کمک سود برخوردار میشوند که سهم مازندران چهار میلیارد تومان شد.
وی بیان کرد: در زمینه قرنطینه نیز کارشناسان مربوطه میتوانند قبل از حمل بار از باغات نمونهبرداری کنند تا زمان حمل راننده و صادرکننده دچار سردرگمی و مشکل نشوند.
بازدید: ۳