پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل

پایگاه خبری تحلیلی سیده آمل

  • خانه
  • بین الملل
  • ایران
  • مازندران
  • سیاسی
    • سیاست خارجی
    • سیاست داخلی
    • گزارش تحلیلی
  • اقتصادی
    • ارتباطات و فن آوری اطلاعات
    • اشتغال
    • بازرگانی
    • تولید
    • عمران
  • اجتماعی
    • آموزش و پرورش
    • انتظامی
    • حوادث
    • محیط زیست
  • فرهنگی
    • ادبیات/کتاب
    • دینی مذهبی
    • رسانه
    • گردشگری/میراث
  • هنری
  • ورزشی
    • ورزش بانوان
  • علمی
    • پژوهش
    • علم فن آوری ایران
    • علم وفن آوری جهان
  • سلامت
  • اخبار بورس
تیر ۱۹, ۱۴۰۴
  • صفحه اول
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • بین الملل
  • فرهنگی
  • هنری
  • ورزشی
  • استانها
  • طاها ستاره شمالی

به خاطر ۷ دلیل خطرناک، مصرف روزانه نمک را کنترل کنید

بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، حد پایین تعیین شده برای مصرف نمک، ۲ گرم در روز و حد بالای آن ۵ گرم...

گلناز پیغمبرزاده
کد خبر :2490 ۱۰ شهریور ۱۴۰۰
چاپ

بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، حد پایین تعیین شده برای مصرف نمک، ۲ گرم در روز و حد بالای آن ۵ گرم است.
طبق تحقیقات مشخص شده که دریافت بیش از حد نمک ۷ هشدار را برای سلامت کلی بدن به دنبال دارد:
کاهش عملکرد مغز: مطالعات محققان کانادایی در سال ۲۰۱۱ و بر روی هزار و ۲۰۰ نفر از بزرگسالان کم تحرک، و کسانی که رژیم غذایی با سدیم بالا دارند، نشان داد شانس ابتلا به زوال عقل در این افراد نسبت به کسانی که نمک کمتری مصرف می کردند، بیشتر بوده است.
احساس تشنگی بیش از حد: مواد غذایی با سدیم بالا مانند چیپس، سس اسپاگتی، پیتزا و … باعث عدم تعادل مایعات در بدن و از دست رفتن الکترولیت ها و در نتیجه احساس تشنگی می شود.
تورم در بدن: مصرف نمک زیاد باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود. بسیاری از زنانی که دچار ورم قوزک پا، ادم و … می شوند. ادم می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد ولی در اغلب موارد همراه با مصرف سدیم رخ می دهد که البته کاهش مصرف نمک، کاهش ورم اندام ها را به دنبال خواهد داشت. راه حل ساده این است که در هنگام خرید مواد غذایی، به برچسب آنها دقت کنید و گزینه های کم سدیم را انتخاب نمایید.
ابتلا به سنگ کلیه: رژیم غذایی سرشار از سدیم می تواند مانع عملکرد موثر کلیه ها شود. مصرف نمک بالا مقدار پروتئین موجود در ادرار را افزایش می دهد و افزایش پروتئین در ادرار خود عامل خطر ابتلا به بیماری های کلیوی است. علاوه بر این، رژیم غذایی با سدیم بالا، خطر ابتلا به سنگ کلیه را نیز افزایش می دهد.
زخم معده: مطالعات ثابت کرده اند که مصرف بیش از حد نمک با آسیب رساندن به لایه پوشاننده معده، باعث زخم معده شود. مطالعات دیگر نیز رابطه مستقیم بین مصرف نمک بالا و ابتلا به سرطان معده را ثابت کرده اند؛ به طوری که در مصرف نمک در آنها کم است، شیوع سرطان معده نیز بسیار پایین است.
فشار خون بالا: مصرف زیاد نمک در افرادی که فشار خون بالایی دارند، به مراتب بیشتر است. مصرف نمک زیاد در غذا باعث تغییر برنامه ریزی مغز می گردد و این امر در تداخل با یک مکانیزم دفاعی طبیعی قرار دارد که بطور طبیعی از افزایش فشار خون جلوگیری می کند. کاهش مصرف نمک، فورا باعث کاهش فشارخون بالا می شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد.
پوکی استخوان: نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها می گیرد و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن استخوان می شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوانها به راحتی می شکنند.

منبع: readersdigest

مشاهده خبر درخبرگزاری ایرنا
بازدید: ۰

برچسب ها:

پزشکی و بهداشت

اخبار دیگر

قبلی

انحصار مجوز کارگزاری بورس پس از ۱۲ سال شکسته شد

بعدی

چرا حین فعالیت بدنی خسته می‌شویم؟ ۷ علت

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

  • تاکیدبر مهارت آموزی بانوان
  • ماندگارترین تصاویرتاریخ ایران حسینی
  • عزاداری حسینی دردل جنگل هیرکانی
  • ثبت ۳۶۵تعزیه درتکیه رینه
  • جایگاه تعزیه دراعتقادات مردم
  • پلاخوران در خطه کیاسرمازندران
  • صداقت مااعتمادمردم راجلب کرد
  • غنچه های نشکفته پرپرشد
  • از خانه تا زندگی
  • پیام رهبرایران به ملتش
  • راه برگزیدگان عاشق شهادت
  • رای به خروج از(NPT)
  • پس از۱۰ روزآتش بس شد
  • دفاع جانانه ازحق مسلم ایران
  • بااتحاد کمراسرائیل راخواهیم شکست

پایگاه خبری تحلیلی سیده آمل

  • صفحه اول
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • بین الملل
  • فرهنگی
  • هنری
  • ورزشی
  • استانها
  • طاها ستاره شمالی

تمامی حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی سیده آمل محفوظ است