یکشنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-08
تبلیغات
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
کد خبر: 24279 |
|
تاریخ انتشار : ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۵ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز دوشنبه از کشاورزان استان خواست تا چند اقدام پیشگیرانه را به منظور کاهش خسارت ناشی از تنش دمایی پیش بینی شده برای هفته جاری در زمین های زراعی و باغی انجام دهند . به گزارش واحد خبری سیده آمل: عبدالرحمان زاغی طی گفت و گویی با اشاره […]

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز دوشنبه از کشاورزان استان خواست تا چند اقدام پیشگیرانه را به منظور کاهش خسارت ناشی از تنش دمایی پیش بینی شده برای هفته جاری در زمین های زراعی و باغی انجام دهند .

به گزارش واحد خبری سیده آمل: عبدالرحمان زاغی طی گفت و گویی با اشاره به اخطاریه هواشناسی مبنی شدت بارش و کاهش دمای هوا طی روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری ، گفت : کشاورزان استان در این بازه زمانی نه تنها نباید پوشش نایلونی خزانه های برنج را بر دارند ، بلکه اگر لازم شد اقدام به پوشش خزانه ها کرده و از انجام نشاکاری به صورت جدی خودداری کنند.
در حال حاضر عمده شالیزارهای مناطق مرکزی بویژه حوزه آبریز ۱۱۰ هزار هکتاری هراز واقع در شهرستان های آمل ، بابل ، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر آب تخت شده و آماده نشاکاری است.
هواشناسی مازندران این هفته با انتشار اخطاریه ای اعلام کرد که از بعد از ظهر امروز دوشنبه تا صبح چهارشنبه این هفته با تقویت سامانه بارشی ،افزایش بارندگی گاهی به صورت رگبار و رعد و برق و وزش باد نسبتا شدید در استان رخ می دهد .
براساس این اخطاریه ،علاوه بر این پدیده های جوی ، کشاورزان مازندران شاهد کاهش محسوس دمای هوا خواهند بود و بارش ها در ارتفاعات نیز به صورت برف است.
ایستگاه های هواشناسی استان مازندران دمای هوای روز گذشته را در رامسر ۱۱.۴، نوشهروچالوس ۱۱.۴، سیاه بیشه ۳.۸ بابلسر ۱۳.۶ قراخیل قائمشهر ۱۱.۴ ساری ۱۲.۴ کیاسر ۶.۹ دشت ناز ۱۲.۴ گلوگاه ۱۳.۱ بندر امیراباد ۱۶.۰ آمل ۱۲.۴ کجور ۷.۸ بلده ۱۲.۲ پل سفید ۸.۵ و آلاشت را ۳.۲درجه سانتیگراد اعلام کردند که بر اساس پیش بینی ها دما هوای این مناطق به صورت میانگین ۴ تا ۶درجه طی سه روز آینده کاهش می یابد.
بررسی داده های ایستگاههای هواشناسی استان نشان می دهد که از صبح امروز دمای هوا در مناطق کوهستانی مانند سیاه بیشه در غرب استان به زیر صفر رسیده است.
** محلول پاشی و استفاده از کودها برای مقاوم سازی درختان
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که که باغداران مرکبات نگران سرمای احتمالی نباشند چرا که درختان مرکبات تا دمای صفر درجه مقاومت خوبی دارند ، از باغداران سیاه ریشه نظیر سیب، گلابی ، گیلاس و آلبالو خواست تا نسبت به محلول پاشی کودهای فسفات و پتاس با مشورت کارشناسان اقدام کنند.
زاغی گفت : این نوع کودها مقاومت گیاه را در مقابل تنش سرما بالا برده و مانع خسارت به شکوفه و میوه درختان می شود.
مازندران ۱۱۰هزار هکتار باغ مرکبات و حدود ۶۰ هزار هکتا نیز انواع درختان سیاه ریشه در دشت و ارتفاعات دارد.
**توجه به مدیریت بیماری ها و آفات زراعت گندم، جو و کلزا
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران بارش های اسفند و فروردین را برای زراعت گندم، جو ، کلزا و محصولات صیفی استان بسیار مناسب و مفید دانست و در عین حال گفت که مدیریت بر آفات و بیماری ها در این شرائط بسیار مهم و ضروری است.
حسن عنایتی با درخواست از کشاورزان برای از بین بردن علف های هرز ، توضیح داد : بر اثر بارندگی های اخیر و با بالا رفتن رطوبت خاک ،شدت شیوع بیماری های زنگ زرد،قهوه ای ،لکه برگی و بیماری خوشه گندم و جو در اراضی جلگه ای و دشت رو به گسترش است.
وی اضافه کرد : کارشناسان حفظ و نباتات در مدیریت های جهاد کشاورزی و مراکز خدمات کشاورزی شهرستان های مازندران و همچنین کلنیک های گیاهپزشکی استان آماده هر گونه خدمات فنی به گندمکاران ،جو کاران و کلزا کاران استان هستند.
عنایتی گفت: اگرچه در اثر بارندگی ها فرایند کشت و رویش امسال دانه روغنی کلزا ، گندم و جو در استان بهتر است ، اما اگر مبارزه علیه بیماری ها بدرستی و بر اساس تشخیص کارشناسان صورت نگیرد، خسارت زیادی به محصول وارد می شود.
حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی مازندران امسال زیر کشت گندم رفته است که۳۴ هزار هکتار از مزارع دشت ( گندم آبی ) در مرحله خوشه بندی و ۲۶ هزارهکتار مزارع کوهستانی و میان بند (گندم دیم) در مرحله ساقه دهی قرار دارند.
همچنین بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران امسال ۴۲ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت جو رفته است که ۴۲ درصد از این اراضی در منطقه کوهستانی قرار دارد.
کشت دانه روغنی کلزا در مازندران نیز امسال به حدود ۲۵هزار هکتار رسیده است که عمده آن درمناطق شرقی استان در مرحله برداشت قرار گرفته است.
پیش از این مسئولان جهاد کشاورزی پیش بینی کرده بودند که امسال برداشت گندم در استان تا ۱۰۰ درصد و کلزا تا ۵۰ درصد نسبت به سال زراعی گذشته افزایش یابد.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه رسمی خبری- تحلیلی سیده آمل در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید