رقابت آلودگی هوا شهرآمل با پایتخت
- شناسه خبر: 33610
- تاریخ و زمان ارسال: 11 مرداد 1401 - 06:51
- نویسنده: گلناز پیغمبرزاده
با توجه به ادامه تخلفات آتش زدن کاه و کلش مزارع برنج، جهت سلامت شهروندان آملی، انتظار می رود اداره هواشناسی شهرستان آمل، قسمت بهداشت محیط اداره بهداشت و درمان شهرستان نسبت به پیگیری، هشدار به دستگاههای ذی ربط و اطلاع رسانی به دادگستری اقدامات لازم را به عمل بیاورند.
طبق شرح وظایف سازمان هواشناسی شهرستان تهران، درصورت بالا بودن افزایش آلودگی هوای تهران ناشی از ترافیک شهری، کارخانه و کارگاههای صنعتی، وضعیت رنگینگ نارنجی و قرمز اعلام می شود تا با این هشدار بیماران تنفسی، قلب و عروق، کودکان و زنان باردار درهوای آلوده معابر قرار نگیرند و متعاقبا بهداشت و درمان بخصوص اورژانس بیمارستانها درشرایط افزایش آلودگی هوا برای پذیرش افراد درمعرض خطر بصورت آماده باش هستند.
اما امروز ۱۱ مرداد ماه ۱۴۰۱ مدت ۳ روز است که خود کردگی کشاورزان ناآگاه و راحت طلب، با آتش زدن پسماند مزارع برنج خود سلامت هوای منطقه را بر شهروندان آملی مسموم ساختند.
و این حق الناسی ابتدا برگردن کشاورز بیفکر، سپس دستگاه های بازدارنده اجرایی است که بی تفاوت از کنار سلامت افراد بیمار در معرض خطر وشهروندان مستعد به بیماری عبور می کنند.
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی سیده آمل: درپی جلسه ای که درمحل فرمانداری شهرستان آمل برگزار شد، پیرو دعوتنامه اداره محیط زیست شهرستان آمل به شماره ۲۴۴۲/۱۴۰۰/ ۸۶۲۱ مورخ ۲۰ /۹ /۱۴۰۰ مبنی برهماهنگی و همکاری ۱۹ نهاد و دستگاه اجرایی بعنوان کارگروه هوای پاک و کاهش آلودگی هوا مقرر شد تا بخشداریها و دهیاران روستاها درصورت بروز آتش زدن مزارع بعنوان دیدبان جهادکشاورزی و محیط زیست شهرستان وارد عمل شده و از ادامه این روند جلوگیری به عمل آورند.
اما متاسفانه وحید رضاییان، مدیریت محیط زیست شهرستان آمل با گلایه از کم کاری و حتی عدم همکاری بخشداریها و دهیاران در این خصوص اذعان داشت: باتوجه به امکانات کم اداره محیط زیست شهرستان در نیروی انسانی این امکان برای حضور و گشت بازرسی در همه روستاها امکان ندارد لذا طبق دعوتنامه ای درسال گذشته ازبخشداریها ودهیاریها جهت کمک و همیاری مبنی بر آگاهی بخشی و جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش مزارع برنج درخواست داده ایم.
رقابت آلودگی هوا شهرآمل با پایتخت
در همین راستا مهرداد فولاد، مدیرجهادکشاورزی شهرستان آمل در گفتگو با سیده آمل از برخورد قضایی با متخلفان آتش زنندگان پسماند اراضی برنج و باغهای شهرستان خبر داد و افزود: ما حدالمقدور سعی برآگاهی بخشی کشاورزان را داریم اما درصورت داشتن آگاهی و تکرار به اجبار از در قوه قهریه درخواهیم آمد تا سلامت محیط زیست به مخاطره نیافتد.
صنایع دانش بنیان به کمک کشاورزان آمده اند
وی در ادامه با تاکید بر مضرات آتش زدن کاه و کلش مزارع برنج و آسیب به منابع خاک اراضی کشاورزان بیان داشت: کشاورزان با بکارگیری صنایع دانش بنیان می توانند از این پسماند به ظاهر کم ارزش در ارتقاء اقتصادی اراضی کشاورزی خود بهره مند شوند، چرا که کاه و کلش از پسماندهای قابل تبدیلی است که مستقیما به کمک چرخه صنعت کشاورزی خواهد آمد.
مهرداد فولاد درتوضیحات بیشترخود اظهار داشت: با دعوتنامه به عمل آمده از شرکت خزرالکتریک برای همیاری کشاورزان، دستگاههای اصلاح شده کمباین همزمان بابرداشت محصول شالی کاه حاصل از آن را تبدیل به پودر نموده و همزمان به خاک برمی گرداند تا از هدررفت منابع و مواد مغذی خاک جلوگیری کند که این روش ۱۰۰ در ۱۰۰ به نفع شالیکاران استان خواهد بود.
چراغ خاموش هواشناسی و بهداشت محیط
با توجه به ادامه تخلفات آتش زدن کاه و کلش مزارع برنج، جهت سلامت شهروندان آملی، انتظار می رود اداره هواشناسی شهرستان آمل، قسمت بهداشت محیط اداره بهداشت و درمان شهرستان نسبت به پیگیری، هشدار به دستگاههای ذی ربط و اطلاع رسانی به دادگستری اقدامات لازم را به عمل بیاورند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد