بازار مکاره ای به نام بورس
- شناسه خبر: 30363
- تاریخ و زمان ارسال: 27 دی 1399 - 12:23
بازار مکاره ای به نام بورس
Bours بورس واژه فرانسوی همان بهاء بازار، به بازاری سازمان یافته گفته می شود، که قیمت گذاری، خریدو فروش کالا, قرارداد آتی و اوراق بهاء دار درآن انجام شده و به ۲ صورت 1_ بورس کالا 2_ بورس اوراق بهاءدار طبقه بندی شده است.
نقد وتحلیل سیده آمل از سخنان و اشعار سفر چند ساعته وزیر اقتصاد کشور به شهرستان آمل و بستن نسخه اقتصادی پس از بازدید ضربتی وی از چندین واحد تولیدی و مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در آمل .
نقدی بر پیشنهاد ورود برنج به بازار بورس
فرهاد دژپسند. وزیر اقتصاد و دارایی کشور برای تقویت بورس راهکار باز شدن پرونده برنج به بورس کالا را پیشنهاد داده که در این راستا با کمی تامل از روند فراز و نشیب های نمودار آماری این بازار مکاره بنام بورس می توان دریافت دست رسی به آن برای عموم مردم امکان پذیر نیست و همه مردم نمی توانند جایگاه نقدینگی مطلوب و سود قابل چشمگیری بصورت برد_برد را داشته باشند تا بتوانند ریسک غیرقابل پیش بینی این بازار بی درو پیکر را تحمل کنند.
با تجارب نه چندان خوشایندی که از بورسی شدن محصولات تولیدی داخل کشور مانند پسته و زعفران هست این نتیجه حاصل می شود،از لحاظ قیمت در بازه زمانی که این دوکالا به بازار بورس راه یافته اند سیر صعودی غیر قابل قبولی را پیموده و از آن طرف بوم، خروج پسته و زعفران را از سبدکالای معیشتی خانواده های ایرانی را شاهد بوده ایم .
اینکه قیمت محصول استراتژیک برنج نیز با ورود به بورس کالا سیر صعودی پیدا کند باعث بسی مسرت است اما با درنظر گرفتن جوانب پیش آمده در تجارب قبلی. باید مورد توجه عموم مردم قرار گیرد که با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی شود .
وبا طرح این سوالات باید به نتیجه ای مطلوب برای مردم رسید که آیا قیمت بالای برنج سبب رخت بربستن این قوت قالب از سفره های لااقل ۸۰ درصد ملت ایران خصوصا اقشار آسیب خواهد شد؟! تا سود حاصل از قیمت بالای برنج به نفع دلالان بورسی و سلاطین زاییده شده در بورس تمام شود ؟ چه تضمینی برای عدم واردات و اولویت نفع مردم ایران هست؟ آقایان اتاق فکر اقتصادی باید اولویت را به عموم مردم خصوصا اقشار آسیب بدهند که آیا بورسی شدن برنج راهکار خوبی برای بیرون رفت دولت از کمبود ذخیره مالی خزانه اش است یا رفع وضعیت قرمز اقتصادی مردم؟ و در این فضا چقدر دست دلالان و سلاطین از سود حاصل ازدست رنج کشاورزان زحمتکش کوتاه خواهد شد؟ و سود و بهره دست رنج کشاورزان عزیز کشور به کام و با نام چه کسانی رقم خواهد خورد ؟
از این رو مقایسه محصول استراتژیک برنج که قوت قالب ملت ما هست با محصولات زیره و پسته و زعفران توسط آقای اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین الملل تجارت و پایانه صادرات برنج ایران کاری بس اشتباه و اصلا قابل قیاس نیست .
چرا که هیچ فردی روزانه شکم خود را با پسته یا زعفران سیر نمی کند حتی اگر ماهی یکبار هم این دوکالا در سبد معیشتی خانوارها دیده نشود به جایی برنمی خورد .اما برنج لااقل هفته ای ۳ الی ۴ بار حتی بیشتر اوقات هر روز در آشپزخانه منازل صرف می شود و با طلایی شدن قیمت برنج قطعا این قوت قالب از سفره های ملت ما محو می شود همانطور که به تدریج دیگر اقلام طعام مردم مثل گوشت و پسته و زعفران در سبد معیشت منازل کمرنگ و حتی دیده نمی شوند.
سلامت بورس با بیان لارگانی
و با این تفاسیر، بورس مدت مدیدی است در بازار عرضه و تقاضای اقتصاد ایران راه پیدا کرده و سلاطین و دلالان بزرگی در آن رشد پیدا کرده اند.
لارگانی عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه کنترل بورس دست دولت است تصریح کرد: متاسفانه دولت دراین خصوص احساس مسئولیت ندارد که همین مسئله باعث نگرانی می شود.
وی همچنین در این رابطه افزود: ما سعی داریم تدوین طرح استقلال بورس از دولت را آغاز کنیم .
که همین اخبار و وقایع رخ داده در بورس با حضور رانت ها و مفاسد رخ داده حاکی از بی اعتباری بورس و سهام گذاری عموم مردم درآن است.
مطالبه مردم از متولیان اقتصاد
بدین جهت مطالبه مردم از آقای فرهاد دژ پسند وزیر اقتصاد و حتی دیگر متولیان اقتصادی در زمینه مشارکت در بورس شفاف سازی . برقراری عدالت اجتماعی. اقتصادی . اطمینان سازی در بازار بورس است تا در آینده نه چندان دور معلوم شود این راهکار اقتصادی شما به سود دولت است یا به نفع مردم که باز برای ما نوش دارو پس از مرگ سهراب نشود که دوباره شعار از ماست که برماست را سردهیم .ما راهکارهای کارشناسانه تری از دولت امیدو تدبیر به سود مردم را انتظار داشته و همچنین از دولتهای بعدی مطالبه داریم .
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد